top of page

Skaitomiausiųjų TOP5: nuo jogurto sklindžių iki vanile kvepiančio varškės pyrago

Kodėl taip šalta? – klausinėjame vieni kitų jau, regis, visiškai pamiršę, kaip dūsavome dusdami vasaros karštyje ir laukėme štai tokios giedros rudeniškos vėsos. Mėgaukimės viskuo, ką gauname. Juk ruduo yra šiltų obuolių, slyvų, kriaušių pyragų ir sriubių sezonas: jaukus, kvapnus, aksominio švelnumo.

Jau visai netrukus startuos naujas #Alfodidysiskulinarinissou sezonas, todėl virtuvėje taps dar šilčiau ir jaukiau.


Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?


Paprasta ir greita gaminti, malonumas ilgai jais mėgautis. Jogurto sklindžiai su juodaisiais sezamais yra tas patiekalas, kurio niekas neatsisakys. Net sunkiausias rytas taps šiek tiek lengvesnis.


Vaikystę primena skaniausiu pasaulyje šokoladu glaistyti varškės sūreliai? Šis receptas tarsi sujungia dvi svajones į vieną: šokoladiniu glaistu glaistytas tobuliausias varškės pyragas, kuris kažkuo primena varškės sūrelį!


Savaitė buvo skirta slyvų patiekalams, nes slyva to nusipelnė. Ji yra tokia universali, kad, pavyzdžiui, iškepta orkaitėje gali būti patiekta ir kaip desertas, ir kaip garnyras keptai vištai.

Ta proga Alfas Ivanauskas dalinasi idėjomis, kaip patiektos slyvos jam labiausiai patinka.


Dar vienas rudens simbolis yra obuolys. Ir kai norisi, kad namai kvepėtų jaukiai ir įkvepiančiai, virkite šį obuolių džemą, gardintą bananais, ananasais ir vanile. Skanu kabinti šaukštu, tepti ant šviežios bandelės ir naminės duonos riekės, tinka gardinti košes ar pertepti pyragus.



Kas nemėgsta jaukiųjų ir skaniųjų mamos gamintų maltinių? Tokių turbūt nėra. Ką tos mamos daro, kad maltiniai tapo neginčytinu naminio maisto simboliu? Gal burtodžius kalba?

Keletą patarimų-burtažodžių, kaip patobulinti maltinukų receptą, rasite šiame straipsnyje.



Iki skanaus!

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page