4 asm.
Gaminimas 16 min.
Reikia:
1 šaukšto garstyčių
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 šaukštelio medaus
1 šaukšto aliejaus
1 obuolio „Golden“
2 kiaušinių
1 chalos riekės
2 silkių filė
1 „šalotinio“ svogūno
Ruginės duonos patiekti
1. Suplakite garstyčias, actą, medų ir aliejų.
2. Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdžius. Kietai išvirkite kiaušinius. Nupjaukite chalos plutelę.
3. Sudėkite silkę, obuolius, chalos riekelę ir kiaušinius į smulkintuvo indą ir sutrinkite. Įpilkite medaus-garstyčių padažo pagal skonį.
4. Svogūną galite arba labai smulkiai supjaustyti ir tuomet įmaišyti – tada paštetas bus kiek grūdėtas, arba galite supjaustyti plonais žiedais ir patiekti paštetą su svogūnais.
5. Paskrudinkite ruginę duoną ir patiekite foršmaką su ja.