top of page

Silkių kapotinis, arba Paštetas žydiškai (foršmakas)


Silkių kapotinis, arba Paštetas žydiškai (foršmakas), vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 16 min.


Reikia:

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio medaus

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 obuolio „Golden“

  • 2 kiaušinių

  • 1 chalos riekės

  • 2 silkių filė

  • 1 „šalotinio“ svogūno

  • Ruginės duonos patiekti

1. Suplakite garstyčias, actą, medų ir aliejų.

2. Nulupkite obuolį, išimkite sėklalizdžius. Kietai išvirkite kiaušinius. Nupjaukite chalos plutelę.

3. Sudėkite silkę, obuolius, chalos riekelę ir kiaušinius į smulkintuvo indą ir sutrinkite. Įpilkite medaus-garstyčių padažo pagal skonį.

4. Svogūną galite arba labai smulkiai supjaustyti ir tuomet įmaišyti – tada paštetas bus kiek grūdėtas, arba galite supjaustyti plonais žiedais ir patiekti paštetą su svogūnais.

5. Paskrudinkite ruginę duoną ir patiekite foršmaką su ja.

Naujausi įrašai

bottom of page