Silkė su pomidorais ir juodos duonos trupiniais (Receptas)

Laikantis labai senų Kūčių vakarienės papročių, reikėtų gerbti ugnį. O tai reiškia, nevarginti jos maisto gaminimu. Tai veda prie to, kad ant stalo neturėtų būti ugnies liesto maisto: nei virto, nei kepto. Šis silkės receptas kaip tik toks, jeigu duonos trupinius pasiruošite iš anksto.

Silkė su pomidorais ir juodos duonos trupiniais (Receptas)
VMG nuotr.

Silkei su pomidorais ir juodos duonos trupiniais pagaminti reikia:

  • 2 silkių filė

  • 4 nedidelių slyvinių pomidorų

  • ½ mėlyno svogūno

  • 2 šaukštų grietinės

  • 1 riekės juodos duonos

  • sultenių ar kitokių salotų lapų papuošti


1. Duoną sutrinkite į trupinius (galite rankiniu smulkintuvu), supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir dėkite į 160 °C orkaitę, kad išdžiūtų (10–15 minučių). Atvėsinkite.

2. Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite vidų. Į juos įdėkite grietinės, pagardinkite pipirais ir užbarstykite duonos trupiniais.

3. Į pasirinktus indus sudėliokite smulkintą silkę, svogūno žiedus ir pomidorus.

4. Papuoškite salotų lapeliais.

*Grietinę galite pakeisti grūdėta varške.


Skanaus!