top of page

Savaitgalis pagal Ingridą Martinkėnaitę

Būtinas savaitgalio ritualas. Priklauso nuo savaitgalio. Dažniausiai, kai visi ilsisi, mes dirbame. Mano savaitgaliai yra darbingi ir praleidžiami keliuose, o maisto autostradoje nepasirinksi. Ilsiuosi ir sportuoju savaitės viduryje, todėl neatsimenu, kada savaitgalį buvau išėjusi pasigrožėti Vilniumi.

Savaitgalio pusryčiai namuose. Visada prieš išeidama iš namų stengsiuosi papusryčiauti. Labai dažnai tai būna košė. Dažniausiai – grikiai. Juos valgome su įvairiais pagardais, vasarą pati pasigaminu pesto padažą, pakepu grikių su česnaku, riešutais, įvairiomis sėklomis. Kartais turguje nusiperku visiškai žalių grikių ir kruopas sudaiginu namie. Kai nežinau, ką valgyti, valgau grikius. Tai – ir skanu, ir sveika. Taigi, dažniausiai savaitgalio pusryčiai man būna grikiai, o dukrytė mėgsta ir prašo iškepti lietinių blynų.

Savaitgalio pusryčiai mieste. Mieste pusryčius valgyti tenka retai. Pusryčiai, mano manymu, yra naminis maistas, kai valgai kažką, ką tikrai mėgsti. Atsipjauni duonos, užsitepi mėgstamo sviesto. Svarbu, kad tai būtų sveikas ir naminis maistas.

Mėgstama vieta mieste. Neseniai su draugais vakarieniavome „Vanille Lounge“. Man patiko jauki aplinka ir skanus maistas. Buvau sužavėta „Strange Love“ meniu – radau tiek visokių įdomybių ir žinau, kad tikrai reikės ten dar kartą užsukti. Gėriau kavą su migdolų pienu ir tai buvo kaip tik man, nes šiuo metu stengiuosi atsisakyti pieno produktų.

Naujausias gurmaniškas atradimas. Paskutiniu metu valgau daugiau jūros gėrybių, nes neseniai grįžau iš Tenerifės, kur stengiausi visai nevalgyti mėsos. Sepijas, kalmarus ir žuvį valgiau su žaliomis daržovėmis, salotomis. Stengiausi sausio mėnesį padaryti iškrovos mėnesiu.

Naujausi įrašai

bottom of page