Graikiškos salotos su vištienos iešmeliais (Receptas)
- eglerace
- 2024-08-22
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 07-08
Dabar, kai pats šviežių agurkų ir pomidorų sezonas, gaivias, vasariškas graikiškas salotas galima būtų valgyti kiekvieną dieną. Alfas kviečia pasigaminti jas truputį kitaip – paskaninti vištienos kepsnelių iešmeliais!
Patiks visiems!

Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Graikiškoms salotoms su vištienos iešmeliais pagaminti reikia:
1 didelio pomidoro
2 trumpavaisių agurkų
1 vidutinės paprikos
½ svogūno
100 g fetos
Žiupsnelio smulkintų raudonėlių
1 vištienos krūtinėlės
Žiupsnelio prieskonių „Česnakinė vištiena“
Žiupsnelio maltų kalendrų
½ citrinos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
2–3 šaukštų aliejaus
1 šaukšto balzaminio acto
Žiupsnelio pipirų ir druskos mišinio
Keleto šviežių trešnių arba vyšnių
Keleto riekelių sumuštinių duonos (patiekti)
1. Pomidorą, agurkus, papriką supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, svogūną – pusžiedžiais, fetą – kubeliais. Viską išdėliokite lėkštėje, pagardinkite smulkintais raudonėliais.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabaliukais. Apibarstykite prieskoniais „Česnakinė vištiena“, maltomis kalendromis, pagardinkite citrinos sultimis, aitriųjų paprikų dribsniais, apšlakstykite aliejumi ir viską išmasažuokite rankomis.
3. Suverkite vištieną ant medinių iešmelių ir kepkite keptuvėje arba ant grilio iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4. Salotas apšlakstykite balzaminiu actu ir aliejumi, užberkite pipirų ir druskos mišinio, sudėkite iškepusius vištienos iešmelius. Galite papuošti ir praturtinti salotas trešnėmis arba vyšniomis.
5. Paskrudinkite sumuštinių duonos riekeles ir patiekite su salotomis.
Gardžių atradimų.