Saldžiarūgščiai traškūs agurkai su konservuotu tunu (Receptas)
- eglerace
- 2024-03-01
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 03-04
Šį gundančiai kvepiantį ir traškų patiekalą galima vadinti azijietiško skonio agurkų salotomis. Puikus, apetitą žadinantis užkandis, kuris gali būti ir garnyras. Šis patiekalas tiks bet kokiai gyvenimo šventei. Lengva, gaivu, trašku – išbandykite!

Video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia.
4 asm.
Gaminimo laikas: 25 min.
Traškiems agurkams su konservuotu tunu paruošti reikia:
1 ilgavaisio agurko
1 šaukšto auksaspalvio sirupo
1 šaukšto ojų padažo su mažiau druskos
1 šaukšto ryžių acto
2 šaukštų sezamų aliejaus
1 nedidelės aitriosios paprikos
1 česnako skiltelės
160 g tuno alyvuogių aliejuje
1 šaukštelio sezamų sėklų
Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
2 saujų špinatų lapelių
1. Agurką nuplaukite, nupjaukite galiukus ir supjaustykite vidutiniais pailgais gabalėliais.
2. Ant skardelės pilkite auksaspalvio sirupo, sojų padažo su mažiau druskos, ryžių acto, šaukštą sezamų aliejaus, dėkite griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką, įtarkuokite česnako skiltelę. Viską tolygiai paskirstykite po visą plotą.
3. Supilkite alyvuogių aliejų iš tuno skardinių ir viską paskleiskite.
4. Sudėkite tuną (šiek tiek paspauskite šaukštu), agurkėlius, berkite sezamų sėklų, aitriųjų paprikų dribsnių, plautų špinatų lapelių.
5. Pagardinkite sojų padažu ir viską išmaišykite. Galite keletą minučių leisti pasimarinuoti.
6. Užberkite dar aitriųjų paprikų dribsnių ir apšlakstykite sezamų aliejumi.
Gardžių atradimų.


























