top of page

Saldi pertraukėlė su varškės desertu: nekeptas sausainių ir varškės pyragas „Kava su pienu"

Varške mėgautis kasdien

Pagardinkite varškę uogiene, džemu, medumi ar bananais – nuostabus ir sveikatai draugiškas desertas, kuriuo drąsiai galima pradėti dieną.

Varškėje gausu organizmui naudingų baltymų, kurie svarbūs raumenų strūktūrai, be to, organizme veikia kaip fermentai. Varškė – kalcio šaltinis, taip pat joje randama šiek tiek kalio, magnio, vitaminų A, D ir B12.

Kaip ir visuose rauginto pieno produktuose, varškėje gausu gerųjų bakterijų, palaikančių gerą virškinimo sistemos veiklą ir imunitetą. Trumpai tariant, varškę galima valgyti kasdien, tačiau nereikia pamiršti, kad svarbu įvairi ir subalansuota mityba.


varškės pyragas, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Nekeptas skanėstas su varške

Kviečiame pasimėgauti pyragu „Kava ir pienas“. Jis nekeptas, todėl termiškai neapdoroti jo ingredientai išsaugo savo gerąsias savybes. O kadangi pagrindinis pyrago ingredientas yra varškė, galima drąsiai teigti, kad šis skanėstas – palankus sveikatai.


Sausainių ir varškės pyragui pagaminti reikia:

  • 1 pakelis 9 proc. riebumo varškės „Žemaitijos ilgaamžės tradicijos“

  • 250 ml grietinėlės

  • 20 g želatinos

  • 3 šaukštai cukraus pudros

  • 1 pakelis šviesių apvalių sausainių

  • 1 pakelis šokoladinių apvalių sausainių

  • 0,5 stiklinės atvėsintos kavos

  1. 18 cm skersmens apvalią pyrago formą išklokite maistine plėvele.

  2. Želatinos granules suberkite į puodą, užpilkite 100 ml grietinėlės ir pabrinkinkite 15 min.

  3. Tada puodą pakaitinkite ant nedidelės kaitros, nuolat maišykite, kol želatina visiškai ištirps.

  4. Likusią grietinėlę plakite su cukraus pudra kol sustandės, tada sukrėskite varškę, išplakite iki vientisos masės.

  5. Supilkite grietinėlę su ištirpinta želatina, dar kartą viską išplakite.

  6. Imkite po vieną šviesų sausainį, keletą sekundžių pamirkykite kavoje ir sustatykite juos ratuku formos kraštuose. Sausainius vertikaliai aptepkite grietinėlės ir varškės mase.

  7. Prie masės vėl ratuku sustatykite piene pamirkytus šokoladinius sausainius, lengvai paspauskite, kad priliptų. Juos aptepkite varškės ir grietinėlės mase.

  8. Taip ratukais dėliokite sausainius nuo kraštų centro link, kol pripildysite visą formą. Pyrago paviršių aptepkite likusia varškės ir grietinėlės mase.

  9. Pyragą statykite į šaldytuvą 3 valandoms. Kai sustings, ištraukite, formą, kurioje stingo pyragas uždenkite lėkšte ir formą apverskite.

  10. Pyrago viršų puoškite trupintais sausainiais, tortų pabarstukais.


Kokią varškę rinktis?

Šio nekepto torto skonį labiausiai nulemia varškės, iš kurio jis gaminamas, kokybė. Labai svarbu pasirinkti kokybišką, natūralų produktą. Varškė „Žemaitijos ilgaamžės tradicijos“ išsiskiria natūraliu skoniu, yra puikios kokybės, pagaminta laikantis ilgamečių tradicijų.




P.S.

Varškės pyragas „Kava su pienu“ tiesiog tobulai tinka prie kavos, ypač, jeigu gardinate ją pienu. Kodėl? Todėl kad tokiai kavai ruošti naudojamas ne aromatingas ir koncentruotas espresas, o šiek tiek monotoniškesnio skonio plikyta kava, tad stipraus skonio desertas gėrimo skonį tiesiog užgoš.

Varškės pyrage „Kava su pienu“ yra kavos skonio, todėl gėrimas ir gardumynas papildo vienas kitą!


Skanaus!

コメント


Naujausi įrašai

bottom of page