Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė, patiekta su keptomis bulvėmis, gali pavaduoti mėgstamus, bet gal nelabai sveikus užkandžius.
![Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_0d50566dcf53449e8a32aadfae8cb53f~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_137,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_0d50566dcf53449e8a32aadfae8cb53f~mv2.jpg)
Keptų paprikų ir pupelių užtepėlei pagaminti reikia:
2 raudonųjų paprikų
2 geltonųjų paprikų
400 g konservuotų baltųjų pupelių
kelių česnako skiltelių
1 šaukšto balzaminio acto
druskos ir juodųjų pipirų
aliejaus
600 g nedidelių bulvių
1–2 šaukštų kepintų kanapių sėklų
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir nulupkite odeles.
2. Kol paprikos kepa, bulves perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 min. arba kol bulvės gražiai apskrus.
3. Paruoškite užtepėlę: paprikas, pupeles ir česnako skilteles sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.
4. Iškepusias bulves patiekite su užtepėle ir apibarstykite kanapių sėklomis.
Skanaus!