top of page

Receptai be mėsos. Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis (Receptas)

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė, patiekta su keptomis bulvėmis, gali pavaduoti mėgstamus, bet gal nelabai sveikus užkandžius.

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis, receptas
VMG nuotr.

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlei pagaminti reikia:

  • 2 raudonųjų paprikų

  • 2 geltonųjų paprikų

  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių

  • kelių česnako skiltelių

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • aliejaus

  • 600 g nedidelių bulvių

  • 1–2 šaukštų kepintų kanapių sėklų


1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir nulupkite odeles.


2. Kol paprikos kepa, bulves perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 min. arba kol bulvės gražiai apskrus.


3. Paruoškite užtepėlę: paprikas, pupeles ir česnako skilteles sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.


4. Iškepusias bulves patiekite su užtepėle ir apibarstykite kanapių sėklomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page