Spanguolių kisielius yra tradicinis Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalas. Vienų mėgstamas, kitų nekenčiamas, bet beveik privalomas šventiniam stalui. Alfas siūlo gaminti tai, ką tikrai visi pamėgs ar iš smalsumo tikrai ragaus. Pabandykite išvirti ... vyno kisieliaus. Labai rekomenduojame. Štai receptas.
4–6 asm.
Raudonajam kisieliui pagaminti reikia:
750 ml VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“
Žiupsnelio KOTANYI imbiero
Žiupsnelio KOTANYI kardamono
3–4 KOTANYI laurų lapų
1 mandarino
20 g kukurūzų krakmolo + 200 ml VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“
1. Pusę stiklinės VORUTA nealkoholinio vaisių ir (ar) uogų vyno „Winterspice“ supilkite į puodą,
suberkite prieskonius, išspauskite mandarino sulčių, užvirinkite ir lėtai kaitinkite mažoje kaitroje
5–7 min., supilkite likusį vyną.
2. Išmaišykite krakmolą VORUTA nealkoholiniame vaisių ir (ar) uogų vyne „Winterspice“. Į puodą
su šiltu vynu, plona srovele, nuolat maišant šaukštu ar šluotele, supilkite krakmolo tirpalą ir
užvirinkite. Nukaiskite.
PATARIMAI:
1. Mandarinus galite keisti apelsinais.
2. Kisielių galite virti su Jūsų mėgstamu raudonuoju ar baltuoju vynu.
3. Kisielių galite gerti ir karštą, ir šaltą.
4. Rinkitės Jūsų mėgstamus prieskonius.
Skanaus.