Pyragėliai su sūriu


Pyragėliai su sūriu, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20-25 min.


Reikia:

  • 400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos

  • 200 g tarkuoto puskiečio sūrio

  • 200 g fetos

  • Prieskoninių žolelių: kalendrų, bazilikų, krapų, svogūnų laiškų (pagal skonį)

1. Prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite.

2. Fetą sutrupinkite šakute ir sumaišykite su tarkuotu puskiečiu sūriu. Galite pagardinti pipirais, paprika arba smulkintais kmynais. Sumaišykite viską su prieskoninėmis žolelėmis.

3. Sluoksniuotą tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratais – maždaug 10–12 cm šono ilgio. Palei perimetrą įpjaukite rėmelį, bet tešlos iki galo neperpjaukite, sudėkite kvadratus į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4. Į tešlos vidurį dėkite po rutuliuką įdaro. Skardą su pyragėliais šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min.

Naujausi įrašai