top of page

Prieskoniniai taleriai (receptas)

Prieskoniniai taleriai tiks ragauti juos vienus, o taip pat valgyti su įvairiausiomis užtepėlėmis. Greitas patiekalas, lengvas receptas.


Prieskoniniai taleriai, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Prieskoniniams taleriams pagaminti reikia:

  • 1 saujos TALER traškučių su vytinta jautiena

  • ⅓ stiklinės mėgstamo sultinio

  • 1 šaukšto kmynų

  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų

  1. TALER traškučius su vytinta jautiena paskleiskite po skardą. Apšlakstykite juos sultiniu

  2. su prieskoniais ir patepkite pirštais ar teptuku, kad jis įsigertų.

  3. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol gražiai apskrus apie 10 min.


ALFO PATARIMAI:

· Galite pasirinkti skirtingų skonių TALER traškučius: su sūriu, su jautiena. Taip atrasite vis kitą skonį.

· Taip pat galite pasirinkti saldesnį derinį ir rinktis: arbatinius, su bananais ar su obuoliais. Pagardinti juos sirupu, cinamonu, citrinos žievele ir kitais su saldumynais tinkančiais priedais.

· Taip paruoštus traškučius galite skanauti tiek vienus, tiek su įvairiausiomis užtepėlėmis.



Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page