top of page

Pomidorų ir imbiero uogienė (Receptas)

Nors dar prieš beveik penkis šimtus metų iš Pietų Amerikos į Europą atkeliavęs pomidoras buvo laikomas nuodingu ir auginamas kaip egzotinis dekoratyvinis augalas, dabar jis auga kiekvienos močiutės šiltnamyje. Šviežia, sodriai raudonos spalvos daržovė ypač populiari vasarą. Ką gi su ja daryti, kai šitų gėrybių – net daugiau, nei reikia? Žinoma, virti uogienę!


pomidorų ir imbiero uogienė_receptas_čatnis
Shutterstock.com nuotr.

Pomidorų ir imbiero uogienei pagaminti reikia:

  • 2 kg gerai prinokusių pomidorų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 1 stiklinės cukraus

  • 3 šaukštų tarkuoto imbiero

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 citrinos žievelės

  • žiupsnelio druskos

  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą.

  2. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir susmulkinkite. Sudėkite ant pomidorų.

  3. Sumaišykite visus likusius ingredientus ir virkite ant silpnos ugnies pamaišydami apie 40 min. arba kol uogienė sutirštės.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page