top of page

Plikytas tortas „Paris – Brest“ (Receptas)

Kas galėtų pagalvoti, kad tortas gali būti sukurtas dviračio ralio Paryžius – Brestas garbei. Tai dviračių ratai taip įkvėpė konditerius, kad gimė žiedo, arba vainiko, formos desertas.

Pagaminti šį plikytos tešlos tortą gali atrodyti nemenkas iššūkis, tačiau sekite receptą žingsnis po žingsnio ir neabejotinai pavyks.


plikytos tešlos tortas_receptas_plikytos tešlos receptas
VMG nuotr.


8–10 asm.

Gaminimas 1 val.

Kepimas 40 min.

Orkaitės temperatūra – 210 °C, po to mažinama iki 180 °C


Plikytam tortui pagaminti reikia:

Torto pagrindui:

  • 100 ml vandens

  • 25 ml pieno

  • 60 g sviesto

  • Žiupsnelis druskos

  • 100 g miltų

  • 3 kiaušiniai

  • Šaukštas migdolų lapelių

Kremui:

  • 200 ml pieno

  • 20 g miltų

  • 4 tryniai

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 150 g sviesto

  • 70 g pakepintų lazdyno riešutų

  • 50 g šokolado

  • Migdolų lapelių pabarstyti

  • 10–-15 g DANSUKKER cukraus miltelių

  1. Plikytą tešlą pagaminkite taip, kaip nurodyta (žiūrėkite žemiau), bet šiek tiek kiaušinių plakinio palikite torto pagrindui patepti.

  2. Ant kepimo popieriaus nupieškite vieną didesnį ~ 24 cm skersmens apskritimą arba 2 mažesnius po ~ 16 cm skersmens. Apverskite popierių ir padėkite ant skardos.

  3. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį su dideliu antgaliu. Spauskite storoką sluoksnį tešlos nupieštos linijos viduje, dar vieną sluoksnį – jau išspausto apskritimo viduje, ir vieną – viršuje, (dviejų linijų susijungimekur susijungia dvi linijos) taip, kad pjūvis atrodytų kaip trikampis. Patepkite paliktu kiaušinių plakiniu. Naudokite platų minkštą teptuką. Pabarstykite migdolų lapeliais.

  4. Kepkite 20 minučių 210 °C orkaitėjetemperatūroje, po to sumažinkite iki 180°C.

  5. Išimkite ir ataušinkite ant grotelių.

Pasigaminkite kremą:

  1. Kremui užvirinkite pieną. Kitame prikaistuvyje sumaišykite trynius, miltus ir DANSUKKER cukraus miltelius. ĮSupilkite pieną į šį mišinį nuolatos maišydami plona srovele supilkite pieną, nuolat maišant. Pakaitinkite, kol masė sutirštės, nukaiskite ir ataušinkite, uždengę maistine plėvele.

  2. Riešutus trumpai pakepinkite orkaitėje. Nuvalykite luobelę. Suberkite į trintuvo indą ir trinkite, kol nepasidarys sviestas. Sumaišykite su ištirpintu šokoladu.

  3. Minkštą sviestą plakite iki purios baltos masės, po šaukštą dėkite plikyto kremo ir šokoladinio riešutinio sviesto*.

  4. Įkaitinkite keptuvę, suberkite migdolų lapelius ir pabarstykite juos DANSUKKER cukraus milteliais. Pakepkite nuolatos maišydamiant, kol gražiai apskrus.


Perpjaukite torto pagrindą, dėkite kremo, truputį pabarstykite kepintomis migdolų riekelėmis ir uždenkite viršūne. Pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.

* Galite naudoti mėgstamą riešutinį-šokoladinį kremą arba riešutų sviestą.


 

Plikytos tešlos gaminimas žingsnis po žingsnio


  • Į prikaistuvį sudėkite supjaustytą gabaliukais supjaustytą sviestą, suberkite (jei reikia) cukrų ir druską, supilkite skystį ir užvirinkite.

  • Į verdantį skystį suberkite visus miltus

  • Labai intensyviai maišykite, kol tešla susijungs į vienalytę tirštą masę, o prikaistuvio dugne susidarys plona plėvelė.

  • Perkelkite tešlą į kitą indą. Kiaušinius paplakite šakute. Pilkite į tešlą kiaušinius nedidelėmis porcijomis, po kiekvienos gerai išmaišykite.

  • Intensyviai maišykite tešlą su kiaušiniais.

  • Tešla turi būti tąsi, blizganti, bet laikanti formą.

  • Spauskite gaminius dideliu atstumu vieną nuo kito, nes plikyti kepiniai labai smarkiai kyla kepant. Jei neturite konditerinio maišelio, galite tešlą dėti šaukštais.

Kepimas

Labai svarbus yra plikytos tešlos kepimas. Nurodytas temperatūrinis režimas gali būti tik gairė. Būtinai išsikepkite kelis bandomuosius kepinius, kad žinotumėte, kaip plikytus kepinius kepa Jūsų orkaitė, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Taip pat yra labai daug skirtingų rekomendacijų, kaip kepti plikytą tešlą plikytos tešlos kepimui.


 

Sėkmės.



Naujausi įrašai

bottom of page