Perversmas lėkštėje: atsisakykite mėsos, bet pasilikite jos skonį

Daugelis dalykų, be kurių „neišgyventume“, yra paprasčiausias įprotis. Perkame to paties gamintojo pieną, to paties skonio ledus, nes šis įpratimas, o gal labiau prieraišumas suteikia komforto jausmą: šitas tikrai nenuvils.


Atsisakyti įpročio – sunku. Tačiau vieną pakeitus jo vertu kitu – ne tik įmanoma, bet ir smagu – komforto ribos ima ir prasiplečia, prasideda naujų skonių ir pojūčių pasaulių atradimai bei užkariavimai!


makaronai su sojų kepsneliais, like meat, receptas

Draugiški visiems

Kad ir kas esate: ex-visavalgis, mėsos atsisakęs prieš metus, bet vis dar negalintis ramiai praeiti pro rūkytų mėsos gaminių skyrių; tas, kuris norėtų mėsos nebevalgyti, bet yra įsitikinęs, kad „neištvers“; o gal tiesiog norisi pasidaryti daugiau bemėsių dienų, tik neatrandate skonio alternatyvų? Kad ir kas esate, bent kartą „įmerkti dantis“ į 100 proc. augalinį vištienos skonio ir tekstūros kepsnį, sultingą kebabą arba grilintas dešreles – būtinai reikia!


Skonis pasilieka. Keičiasi ingredientai

Atsisakyti mėsos gali būti sunku dėl ketinimo jos „atsisakyti“. „LikeMeat“ siūlo kompromisą – atsisakyti mėsos, bet pasilikti jos skonį. Traški vištiena, grilintas viščiukas, BBQ kiauliena, chicken nuggetsai, švediški mėsos kukuliai, rūkytos dešrelės tegul lieka valgiaraštyje. Pakeiskite tik ingredientus.

Vokiečių kompanija „LikeMeat“ atrado būdą, kaip iš aukštos kokybės sojų pupelių ir žirnių sukurti itin mėsingos tekstūros, mėsos skonio produktą, kuris „apgaus“ jūsų jusles, bet ne sąžinę. Pasinaudokite galimybe valgyti veganišką, itin baltymingą, „guilt free“, t. y. visiškai augalinį maistą palepindami net mėsiškiausius skonio įgeidžius. Skamba paradoksaliai? Turite pabandyti.


Skaniausias kompromisas

Nuomonių karus socialiniuose tinkluose sukelia vien užuomina apie tai, kad augalinę mitybą pasirinkusieji visgi ieško visavalgiškų skonių ir aromatų. Bet juk ne veltui sakoma, kad norėdamas toli nukeliauti, turi žengti pirmąjį žingsnį. „LikeMeat“ duris į augalinę mitybą atveria visiems. „Valgykite, ką mėgstate, bet būkite draugiški pasauliui.“ – toks yra kompanijos moto. Savaitgalio sultingo kepsnio tradicija jums brangi, bet įsitikinimai – dar brangesni? Puiku, suderinkite viską. Kad pokyčiai vyktų, aukos, vidiniai konfliktai ir panašūs reikalai tikrai nereikalingi. Skanus maistas – visada atsakymas ir sėkmės garantas.

Sakoma, kad norint pakeisti pasaulį, pirmiausia reikia pradėti nuo savęs. „LikeMeat“ ragina imtis ne plakatų, kad kažką kitiems įrodytumėte, o receptų ir šakutės – pirmiausia sau. Viskas gali būti daug paprasčiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.


 

IŠBANDYKITE !


Lo mei makaronai su ekologiškais „Like Kebab“ sojų kepsniukais

like kebab sojų kepsneliai, makaronai su sojų kepsneliais, receptas

Makaronų patiekalui su sojų kepsniukais pagaminti reikia:

  • · 110 g lo mein makaronų

  • · 1 pakuotė ekologiškų „Like Kebab“ sojų kepsniukų

  • · 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus

  • · 4 žali laiškiniai svogūnai, susmulkinti

  • · 1-2 plonais griežinėliai supjaustyta čili paprika

  • · 2 smulkintos česnako skiltelės

  • · 2 šaukštai citrinžolės pastos

  • · 3-4 laimo lapeliai

  • · 2 puodeliai žaliųjų žirnelių

  • · 1 valgomasis šaukštas sojos padažo

  • · 3 šaukštai saldaus čili padažo

  • · 1 laimo sultys

  • · 1 valgomasis šaukštas sezamo aliejaus

  • · 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų

  • · Smulkintų kalendros lapelių

  • · Šaukšto paskrudintų sezamo sėklų ir anakardžių riešutų

  • · Sriracha padažo (Pagal skonį)

  1. Užvirkite vidutinį puodą vandens. Į verdantį vandenį įberkite 1-2 šaukštelius druskos, sudėkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.

  2. Specialų padažą gaminkite nedideliame indelyje su dangteliu: supilkite sojos padažą, čili padažą, laimo sultis, sezamo aliejų, suberkite sezamo sėklas, dangtelį uždarykite ir smarkiai supurtykite, kad ingredientai susimaišytų.

  3. Didelę keptuvę kaitinkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Kai įkais, įpilkite aliejaus, suberkite „Like Kebab“ gabalėlius ir maišydami kepkite 4–5 minutes, kol gabalėliai taps auksinės spalvos. Įmaišykite svogūnus, čili, česnaką, citrinžolę ir laimo lapelius, suberkite šaldytus žaliuosius žirnelius, maišykite, kol jie taps blizgūs ir šiek tiek suminkštės. Supilkite padažą. Išmaišykite. Sudėkite virtus makaronus. Patiekalą skaninkite kalendra, sezamo sėklomis, anakardžiais ir sriracha padažu.


like kebab sojų kepsneliai


 

Daugiau italų, indų, Azijos virtuvių įvairaus sudėtingumo ir lengvumo receptų bei tikro įkvėpimo pokyčiams rasite čia


Būtinai išbandykite „LikeMeat“ produktus savo mėgstamuose patiekaluose!

„LikeMeat” produktų asortimentą rasite čia.



Skanaus!

naujienlaiškis_vmgonline_alfas ivanauskas