Planuodami Velykų vaišių stalą suplanuokite pagardų prie margučių padėklą ir surenkite tikrą gurmanišką degustaciją. Gali būti, kad neliks nė vieno nesuvalgyto margučio!
Margučiai ragaujami ne tik su krienais ir majonezu. Būkite kūrybingi!
I. Moliūgų druska
1–2 šaukštų skrudintų moliūgų sėklų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Į grūstuvę suberkite moliūgų sėklas ir KOTANYI druską. Viską sutrinkite, bet ne iki miltų, kad
dar jautųsi traškumas.
II. Avietinė druska
1–2 šaukštų liofilizuotų aviečių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Į grūstuvę suberkite liofilizuotas avietes ir KOTANYI druską. Viską sutrinkite.
III. Džiovintų grybų ir traškučių pagardas
1 šaukšto mėgstamų džiovintų grybų
Keleto LAYS voveraičių padažo skonio traškučių „Oven Baked“
1. Į grūstuvę suberkite džiovintus grybus. Viską sutrinkite.
2. Sudėkite rankomis smulkintus LAYS voveraičių padažo skonio traškučius „Oven Baked“ ir
trinkite. Netrinkite iki miltų tam, kad dar jaustųsi traškumas.
IV. Granatų sėklos
Jų traškumas ir rūgštumas nuostabiai dera tiek prie majonezo, tiek prie kiaušinių. Todėl jomis
pagardinkite kiaušinius ne tik per Velykas, bet ir dažniau.
V. Miso ir majonezo padažas
2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“
1 šaukštelio miso pastos
1. Į dubenį dėkite OBELIŲ majonezo „Originalus“, miso pastos ir viską išmaišykite.
VI. Vasabio krienų užtepėlė
1 šaukštelio vasabio krienų
1 šaukšto tarkuotų krienų
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1. Sumaišykite vasabio krienus, tarkuotus krienus ir citrinos žievelę.
VII. Skrudintų svogūnų traškučiai
Suteiks papildomo traškumo bei skonio, kuris dera su majonezu ne tik prie mėsainių ar dešrainių, bet ir prie kiaušinių.
VIII. Keptų česnakų ir džiovintų jūros dumblių sviestas
50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)
Keleto kepto česnako skiltelių
Žiupsnelio KOTANYI druskos
½ džiovintų jūros dumblių lapo
1. Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, kepto česnako skilteles (santykiu
50:50) ir šakute viską sutrinkite.
2. Berkite KOTANYI druskos ir rankomis trupintų džiovintų jūros dumblių. Viską išmaišykite.
3. Patiekdami galite papuošti trupintais džiovintų jūros dumblių gabaliukais.
IX. Obuolių ir lašišos pagardas
½ saldžiarūgščio obuolio
100 g sūdytos lašišos (gali būti ir rūkyta)
1 šaukštelio obuolių arba baltojo vyno acto
1 šaukštelio WOWMAMA medaus ir garstyčių padažo
Žiupsnelio aguonų
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio kapotų kalendrų
1. Obuolį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, lašišą – nedideliais gabalėliais.
2. Dubenyje sumaišykite obuolius, actą, WOWMAMA medaus ir garstyčių padažą, lašišą, aguonas ir KOTANYI juoduosius pipirus.
3. Papuoškite kapotomis kalendromis.
X. Ikrų majonezas
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukšto OBELIŲ majonezo „Originalus“
50 g mėgstamų ikrų (upėtakio, lašišos)
1. Į dubenį berkite citrinos žievelės, dėkite OBELIŲ majonezo „Originalus“ ir išmaišykite.
2. Dėkite dalį ikrų, išmaišykite.
3. Prieš patiekdami papuoškite likusiais ikrais.
XI. DŽIUGAS tarkuoto kietojo sūrio
Šis sūris taip pat puikiai dera su majonezu ir kiaušiniais, todėl kartais skonių deriniams naudokite ir jį.
XII. Citrininiai duonos skrebučiai
2 JORĖS šviesios duonos riekelių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
1. ZYLE keptuvėje apskrudinkite rankomis sutrupintą JORĖS šviesią duoną.
2. Ant iškepusios duonos berkite citrinos žievelės, gerai išmaišykite ir atvėsinę patiekite.
XIII. Kepinti apelsininiai kaparėliai
3 šaukštelių SACLA kaparėlių
½ vidutinio apelsino
2 ančiuvių filė
1. Į keptuvę suberkite SACLA kaparėlius, juos apkepinkite. Kai jie pradės ruduoti, įspauskite
apelsino sulčių.
2. Dėkite gabaliukais pjaustytus ančiuvius, viską maišykite ir pakepinkite. Išjunkite kaitą, įspauskite dar šiek tiek apelsino sulčių ir įtarkuokite žievelės.
XIV. Ančiuvių filė
Vienu ar kitu ančiuviu paskaninkite ne tik velykinius kiaušinius, bet pasitelkite juos ir ne švenčių
dienomis, nes jie puikiai dera su jais ir majonezu.
XV. Sojų padaže kepinta jautiena su sezamų sėklomis
1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
2–3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
2–3 česnako skiltelių
1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
½ vidutinio apelsino
1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų
Keleto pipirnių šakelių
1. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“
supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus.
Įkaitus aliejui sudėkite pjaustytą jautieną, smulkintą česnaką ir didelėje kaitroje kepinkite.
3. Kai jautiena lengvai apkeps, pilkite KIKKOMAN sojų padažo ir KIKKOMAN padažo „Ponzu“,
įspauskite apelsino sulčių ir maišydami kepinkite.
4. Berkite sezamų sėklų, išjunkite kaitrą ir išmaišykite.
5. Papuoškite pipirnių šakelėmis.
6. Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.
Ir, žinoma, šaukštas OBELIŲ majonezo „Originalus“ tiks prie daugelio pagardų.
PATARIMAI
1. Gardžiuokitės vienu kiaušiniu ne daugiau nei su 2 ar 3 ingredientais ir tarpusavyje juos
maišykite. Bandykite atrasti savo mėgstamiausią – sūrų, rūgštų ar aštrų – derinį. Dėkite kažką
kremiško, berkite traškučių ir druskos.
Comments