top of page

Net 15 skirtingų pagardų prie margučių tik iš kelių ingredientų (Receptai)

Planuodami Velykų vaišių stalą suplanuokite pagardų prie margučių padėklą ir surenkite tikrą gurmanišką degustaciją. Gali būti, kad neliks nė vieno nesuvalgyto margučio!

Margučiai ragaujami ne tik su krienais ir majonezu. Būkite kūrybingi!


pagardai prie kiaušinių_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.


Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


I. Moliūgų druska

  • 1–2 šaukštų skrudintų moliūgų sėklų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Į grūstuvę suberkite moliūgų sėklas ir KOTANYI druską. Viską sutrinkite, bet ne iki miltų, kad

dar jautųsi traškumas.


 

II. Avietinė druska

  • 1–2 šaukštų liofilizuotų aviečių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Į grūstuvę suberkite liofilizuotas avietes ir KOTANYI druską. Viską sutrinkite.


 

III. Džiovintų grybų ir traškučių pagardas

  • 1 šaukšto mėgstamų džiovintų grybų

  • Keleto LAYS voveraičių padažo skonio traškučių „Oven Baked“

1. Į grūstuvę suberkite džiovintus grybus. Viską sutrinkite.

2. Sudėkite rankomis smulkintus LAYS voveraičių padažo skonio traškučius „Oven Baked“ ir

trinkite. Netrinkite iki miltų tam, kad dar jaustųsi traškumas.


 

IV. Granatų sėklos

Jų traškumas ir rūgštumas nuostabiai dera tiek prie majonezo, tiek prie kiaušinių. Todėl jomis

pagardinkite kiaušinius ne tik per Velykas, bet ir dažniau.


 

V. Miso ir majonezo padažas

  • 2 šaukštų OBELIŲ majonezo „Originalus“

  • 1 šaukštelio miso pastos

1. Į dubenį dėkite OBELIŲ majonezo „Originalus“, miso pastos ir viską išmaišykite.


 

VI. Vasabio krienų užtepėlė

  • 1 šaukštelio vasabio krienų

  • 1 šaukšto tarkuotų krienų

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

1. Sumaišykite vasabio krienus, tarkuotus krienus ir citrinos žievelę.


 

VII. Skrudintų svogūnų traškučiai

Suteiks papildomo traškumo bei skonio, kuris dera su majonezu ne tik prie mėsainių ar dešrainių, bet ir prie kiaušinių.


 

VIII. Keptų česnakų ir džiovintų jūros dumblių sviestas

  • 50 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto (kambario temperatūros)

  • Keleto kepto česnako skiltelių

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • ½ džiovintų jūros dumblių lapo

1. Į dubenį dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto, kepto česnako skilteles (santykiu

50:50) ir šakute viską sutrinkite.

2. Berkite KOTANYI druskos ir rankomis trupintų džiovintų jūros dumblių. Viską išmaišykite.

3. Patiekdami galite papuošti trupintais džiovintų jūros dumblių gabaliukais.


 

IX. Obuolių ir lašišos pagardas

  • ½ saldžiarūgščio obuolio

  • 100 g sūdytos lašišos (gali būti ir rūkyta)

  • 1 šaukštelio obuolių arba baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio WOWMAMA medaus ir garstyčių padažo

  • Žiupsnelio aguonų

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio kapotų kalendrų

1. Obuolį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, lašišą – nedideliais gabalėliais.

2. Dubenyje sumaišykite obuolius, actą, WOWMAMA medaus ir garstyčių padažą, lašišą, aguonas ir KOTANYI juoduosius pipirus.

3. Papuoškite kapotomis kalendromis.


 

X. Ikrų majonezas

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 šaukšto OBELIŲ majonezo „Originalus“

  • 50 g mėgstamų ikrų (upėtakio, lašišos)

1. Į dubenį berkite citrinos žievelės, dėkite OBELIŲ majonezo „Originalus“ ir išmaišykite.

2. Dėkite dalį ikrų, išmaišykite.

3. Prieš patiekdami papuoškite likusiais ikrais.


 

XI. DŽIUGAS tarkuoto kietojo sūrio

Šis sūris taip pat puikiai dera su majonezu ir kiaušiniais, todėl kartais skonių deriniams naudokite ir jį.


 

XII. Citrininiai duonos skrebučiai

  • 2 JORĖS šviesios duonos riekelių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

1. ZYLE keptuvėje apskrudinkite rankomis sutrupintą JORĖS šviesią duoną.

2. Ant iškepusios duonos berkite citrinos žievelės, gerai išmaišykite ir atvėsinę patiekite.


 

XIII. Kepinti apelsininiai kaparėliai

  • 3 šaukštelių SACLA kaparėlių

  • ½ vidutinio apelsino

  • 2 ančiuvių filė

1. Į keptuvę suberkite SACLA kaparėlius, juos apkepinkite. Kai jie pradės ruduoti, įspauskite

apelsino sulčių.

2. Dėkite gabaliukais pjaustytus ančiuvius, viską maišykite ir pakepinkite. Išjunkite kaitą, įspauskite dar šiek tiek apelsino sulčių ir įtarkuokite žievelės.


 

XIV. Ančiuvių filė

Vienu ar kitu ančiuviu paskaninkite ne tik velykinius kiaušinius, bet pasitelkite juos ir ne švenčių

dienomis, nes jie puikiai dera su jais ir majonezu.


 

XV. Sojų padaže kepinta jautiena su sezamų sėklomis

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 1 šaukšto KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • ½ vidutinio apelsino

  • 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų

  • Keleto pipirnių šakelių

1. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“

supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus.

Įkaitus aliejui sudėkite pjaustytą jautieną, smulkintą česnaką ir didelėje kaitroje kepinkite.

3. Kai jautiena lengvai apkeps, pilkite KIKKOMAN sojų padažo ir KIKKOMAN padažo „Ponzu“,

įspauskite apelsino sulčių ir maišydami kepinkite.

4. Berkite sezamų sėklų, išjunkite kaitrą ir išmaišykite.

5. Papuoškite pipirnių šakelėmis.

6. Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.


 

Ir, žinoma, šaukštas OBELIŲ majonezo „Originalus“ tiks prie daugelio pagardų.


 

PATARIMAI

1. Gardžiuokitės vienu kiaušiniu ne daugiau nei su 2 ar 3 ingredientais ir tarpusavyje juos

maišykite. Bandykite atrasti savo mėgstamiausią – sūrų, rūgštų ar aštrų – derinį. Dėkite kažką

kremiško, berkite traškučių ir druskos.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page