top of page

Neatsivalgoma ir net 15 skonių azijietiška sriuba (Receptas)

Gal sriubos? Laidoje #AlfoVila Alfas parodė, kaip paprastai ir greitai namuose pasigaminti umamiško, net 15 skirtingų skonių, sriubą, kuriai reikės vieno labai gerai žinomo, bet netikėto ingrediento. Skani, soti, jauki ir aromatinga. Drąsiai vaišinkite ja svečius.


azijietiška sriuba_umami skonis_receptas_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.

Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

2 asm.


Azijietiškai sriubai pagaminti reikia:

  • ½ pakelio LAPINO PUOTA šviežios ančiukų filė su oda

  • 2–3 česnako skiltelių

  • 1 vidutinio svogūnėlio

  • 1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko

  • 1 citrinžolės stiebo

  • 1 nedidelės romaninės salotos

  • 350–400 ml TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens

  • ½ stiklinės VORUTA nealkoholinio balto vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 1 šaukšto raudonos kario pastos

  • 3 šaukštų kokosų pieno

  • 2 Eringi grybų (pievagrybių, kreivabudžių)

  • 1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Farinas“

  • 1 šaukšto ESTRELLA kreminio riešutų kremo

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikos

  • Žiupsnelio KOTANYI kalendros

  • 3–4 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 pakelio mėgstamų užpilamų makaronų

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 saujos cukrinių žirnelių

  • Keleto vyšninių pomidoriukų

  • 1 žaliosios citrinos

  • Keleto mėtos šakelių

  • Keleto kalendros šakelių

1. LAPINO PUOTA šviežią ančiukų filė su oda apverskite odele žemyn ir pjaustykite nedideliais

gabaliukais, nupjaunant mėsą nuo odelės.

2. Į šaltą ZYLE keptuvę dėkite odelę viršumi žemyn ir kepinkite, kad ištirptų riebalai. Su kietu,

sunkiu daiktu prispauskite ją, kad keptų ir vidus. Apverskite ir kepinkite kitą pusę.

3. Česnako skilteles, svogūną ir imbierą susmulkinkite. Citrinžolę supjaustykite į kelias dalis ir

sutraiškykite, kad išskleistų daugiau skonių. Romaninę salotą supjaustykite vidutiniais gabaliukais.

4. Į puodą pilkite TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens ir VORUTA nealkoholinio

balto vaisių ir (ar) uogų vyno. Užvirkite. Dėkite kario pastos, kokosų pieno, išmaišykite ir virinkite.

5. Į keptuvę, kurioje kepė antienos odelė, dėkite svogūną, česnaką, imbierą ir citrinžolę, apkepkite. Tada suberkite į sriubos puodą. Berkite DANSUKKER cukraus „Farinas“, dėkite ESTRELLA kreminio riešutų kremo, išmaišykite ir kaitinkite.

6. Į keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, dėkite pjaustytus grybus, apkepkite ir išimkite iš keptuvės.

7. Į keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, nustatykite didesnę kaitrą, sudėkite antienos gabaliukus, berkite KOTANYI Kajeno paprikos ir kalendros. Apkepinkite. Kai matysite, kad ji jau gražiai apkepusi, pilkite KIKKOMAN sojų padažo. Antieną išimkite iš keptuvės, o likusį padažą supilkite į sriubą.

8. Į dubenį sudėkite užpilamus makaronus, suberkite jų prieskonius ir aliejų, užpilkite paruošta sriuba, uždenkite ir palaikykite apie tris minutes.

9. Traškią antienos odelę pasūdykite ir supjaustykite gabalėliais.

10. Į karštą keptuvę berkite romaninės salotos lapus, cukrinius žirnelius ir lengvai pakepinkite.

Suberkite vyšninius pomidoriukus, kepinkite toliau.

11. Į paruoštą sriubą suberkite apkeptus salotų lapus, žirnelius, antieną, grybus ir skrudintos odelės gabaliukus.

12. Iš šono dėkite žaliosios citrinos skiltelių, kalendrų ir mėtų lapelių.


PATARIMAI

1. Šviežią kalendrą galite keisti baziliku.

2. Cukrinius žirnelius galite keisti kukurūzais, šparaginėmis pupelėmis.

3. Sriubą galite paskaninti mėgstamais riešutais, pavyzdžiui, žemės ar kedrinėmis pinijomis.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page