top of page

Naujasis azijietiškas „Skybar“ meniu: kai papildomo skonio suteikia panorama

Kildami į keturių žvaigždučių viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ 22-ame aukšte esantį barą „Skybar“ svarstome apie Dubajaus dangoraižio „Burj Khalifa“ aukštį ir prisimename įspūdingą Tokijo panoramą, matytą filme „Pasiklydę vertime“. Lifto durys atsidaro – gana svajoti – esame Vilniuje. Šiandien mūsų tikslas – išsiaiškinti, kokį naują meniu balandį pristatys daugiau nei dešimtmetį veikiantis kokteilių baras.

Atsakymo ilgai laukti netenka – sužinome, kad modernios azijietiškos virtuvės kryptis, kurią „Skybar“ pasirinko praėjusių metų vasarą, išlieka. Iki tol aiškaus virtuvės koncepto nebuvo. Svečiams buvo patiekiami minimalūs užkandžiai – riešutai, alyvuogės ir panašūs. Įdomu ir tai, kad „Skybar“ valgiaraštis neturi nieko bendra su kitose Baltijos šalių sostinėse esančiais viešbučių tinklo „Radisson“ barais.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Dabartinės meniu krypties šerdis (o gal širdis?) – Japonija. „Dažnai žmonės galvoja, kad azijietiškas maistas yra deep fried, o japoniškas – sušiai ir „ramen“. Tačiau taip nėra. Norime šį mitą sugriauti“, – pradeda pasakoti „Radisson Blu Hotel Lietuva“ maitinimo padalinių vadovė Eglė Stankevičiūtė, kuri kartu su šefu Aurimu Serva sudarinėjo naująjį meniu.

Jos nuomone, Vilniaus baruose trūksta kokybiško ir lengvo maisto. „Dabar yra sveiko maisto bumas, o mieste tikrai stinga sveiko ir aliejuje nevirto maisto. Todėl pasirinkome japonų virtuvę, kuri yra viena sveikiausių – joje daug daržovių, baltyminių ir konservuotų produktų. Pastarieji ypač aktualūs žiemą“, – dėsto E. Stankevičiūtė.

Azijietiškus patiekalus paprasta paruošti, dėl nedidelių porcijų jų nepersivalgysi, jie sveiki ir puikaus skonio – tokius ruošiamų patiekalų privalumus įvardija baro atstovė. Ji patikslina, kad naujuoju valgiaraščiu baras su restoranais konkuruoti neketina. Visi patiekalai yra vidutinio dydžio ir skirti dalijimuisi. Kitaip tariant, tai visai kita kategorija. Kokteiliai, buvimas su draugais ir panoraminis vaizdas yra pagrindiniai šios vietos akcentai. Maistas – papildomas atributas.

Pasidomėjome apie kainas. Iš anksto įspėjame, kad tie, kurie ieško vietos nebrangiai prikimšti pilvų, turėtų eiti kažkur kitur. „Neslepiame, kad mūsų meniu yra gana brangus, nes siūlome vidutinio dydžio porcijas už 11–15 eurų, tačiau tokios kainos pateikiamos dėl itin kokybiško ir šviežio maisto.“

Buvusio valgiaraščio pokyčius paskatino artėjantis šiltesnis sezonas (kad ir kaip dabar sunku įsivaizduoti, vasara vieną dieną ateis!). Meniu atsiras daugiau žalumos, daržovių ir vaisių. Todėl, kaip ir iki šiol, nebus nuskriausti ir veganai ar vegetarai. Iš ankstesnio meniu liks populiariausi, lankytojų labiausiai pamėgti patiekalai. Tai – tigrinės krevetės tempuroje (anot Eglės, lietuviai apskritai dievina krevetes), tuno tartaras, ėrienos nugarinė su kaulu, ant grotelių kepti grybai. Tiesa, kai kurie jų bus atnaujinti ar šiek tiek pakeisti.

Paklausta apie desertus, E. Stankevičiūtė atskleidė, kad lietuviai, kaip ir Azijos gyventojai, yra dideli smaližiai. Ji pati stebisi desertų populiarumu, todėl naujame meniu šalia krembriulė ir suktinukų su bananais atsiras dar vienas iš kokosų. Nepaisant to, šaltuoju metų laiku saldžiojoje kategorijoje baras susiduria su iššūkiu dėl šviežių ir skanių vaisių, kuriuos azijiečiai plačiai naudoja. Žiemą pas mus tokių gauti sudėtinga.

Naujasis meniu

Ėrienos nugarinė su kaulu patiekiama su agurkais, sezamais ir namuose gamintu čili padažu. Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Ėrienos nugarinė su kaulu. Su azijietiškais prieskoniais, sezamų sėklomis ir naminiu saldžiuoju aitriųjų paprikų padažu. Kaina – 15 Eur.

Vietnamietiški suktinukai su kalmarų žiedais bei imbiero ir čili padažu, patiekiami švieži ryžių popieriuje. Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Vietnamietiški suktinukai su kalmarų žiedais bei imbiero ir aitriųjų paprikų padažu, patiekiami švieži ryžių popieriuje. Kaina – 8 Eur.

Apkeptos jūrų šukutės su smidrais, sojos padažu ir sezamo sėklomis. Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Apkeptos jūrų šukutės su smidrais, sojų padažu ir sezamų sėklomis. Kaina – 13 Eur.

Apkepti šitake grybai su imbieru, austrių padažu ir agurku. Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Apkepti „shiitake“ grybai su imbieru, austrių padažu ir agurku. Kaina – 8 Eur.

Apkepta lašišos file su „hoisin“ padažu ir žirnių tempura. Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Apkepta lašišos filė su „hoisin“ padažu ir žirnių tempura. Kaina – 13 Eur.

Mėlynių ir kokoso desertas patiekiamas su kokoso ledais ir gervuogėmis. Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Mėlynių ir kokosų desertas, patiekiamas su kokosų ledais ir gervuogėmis. Kaina – 10 Eur.

Adresas: Konstitucijos pr. 20, 22 aukštas

Darbo laikas. Kovą ir balandį baro darbo laikas keičiasi (Sekm.–Ketv. 10:00–01:00, Penkt. –Šešt. 10:00–02:30), tačiau po to dirbs įprastai (Sekm.–Ketv. 17:00-01:00, Penkt.–Šešt. 17:00-02:30).

„Facebook“ paskyra ČIA.

Naujausi įrašai

bottom of page