top of page

Milžiniškas čeburekas su picos skonio įdaru (Receptas)

Alfas sugalvojo, kaip pagaminti patiekalą, kuris patenkintų visus skonio receptorius ir mūsų kulinarines silpnybes. Jis sukūrė čebureko su picos skonio įdaru receptą.

čeburekas su picos skonio įdaru_receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą AlfoVila žiūrėkite čia


2 asm.


Čeburekui su picos skonio įdaru pagaminti reikia:

Tešlai:

  • 2 stiklinių miltų

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno paprikų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus (tešlai)

  • 1 stiklinės karšto vandens

  • OBELIŲ rapsų aliejaus (kepimui)

Įdarui:

  • 2 svogūnų laiškų su svogūnėliais

  • 1–2 skiltelių česnako

  • 5–6 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • 150 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • 1 rozmarino šakelės

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • 3 šaukštų trintų pomidorų padažo su bazilikais

  • 2 didesnių „Eringi“ grybų

  • Keleto šviežio baziliko lapelių

  • 50 g GERMANTO sūrio „Tilsit“

  • GUBERNIJOS duonos giros (patiekti)

1. Į dubenį suberkite miltus, KOTANYI Kajeno paprikas, aitriųjų paprikų dribsnius su druska ir

druską, pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus ir karšto vandens. Viską išmaišykite. Kai tešla pravės

minkykite rankomis.

2. Tešlą palikite subręsti apie 30 min., suvynioję į skepetaitę ar įdėję į užspaudžiamą maišelį.

3. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir česnako skilteles.

4. Į ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite KITCHEN ME šviežią

sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“, berkite pjaustytus svogūnų laiškus, rozmarino

šakelę, KOTANYI juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų dribsnių su druska, viską išmaišykite. Šiek tiek

apkepus dėkite česnaką ir toliau kaitinkite.

5. Prieš baigiant kepinti mėsą, pilkite KIKKOMAN sojų padažo, viską išmaišykite ir nuimkite nuo

kaitros. Išimkite rozmarino šakelę.

6. Į dubenėlį dėkite mėsą, pomidorų padažą su bazilikais ir viską išmaišykite.

7. „Eringi“ grybus supjaustykite griežinėliais ir apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje su rapsų

aliejumi. Apvertus berkite druskos ir pipirų.

8. Ant lentelės berkite miltų, formuokite rankomis blynelius iš tešlos (Jūsų keptuvės skersmens

dydžio), iškočiokite juos kočėlu. Į tešlos vidurį dėkite įdaro (maždaug apie šaukštą). Tada dėkite

keptų grybų, baziliko lapelių, patarkuokite GERMANTO sūrio „Tilsit“ ir uždenkite antru tešlos

sluoksniu. Formuodami čebureką, užspauskite tešlos kraštelius pirštais, o tada – šakute.

9. Į keptuvę pilkite aliejų, jį įkaitinkite ir dėkite kepti čebureką iš abiejų pusių. Išėmus dėkite ant

popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.

10. Patiekite su GUBERNIJOS duonos gira.


PATARIMAI

1. Įdare sūrį galite keisti ŽEMAITIJOS kastiniu.

2. Galite faršą paskaninti mėgstamomis keptomis daržovėmis: kopūstais ar morkomis.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page