top of page

Menkės karbonadas su keptais ananasais ir kaparėlių bei pomidorų salsa


Reikia:

  • 600 g menkės filė

  • 3 kiaušinių

  • 200 g panko džiūvėsėlių

  • 1 cukinijos

  • ½ ananaso

  • 2 pomidorų

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 100 g kaparėlių

  • 30 g alyvuogių aliejaus

  • 1 žaliosios citrinos

  • kalendros lapelių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)


Menkę supjaustykite norimo dydžio kepsniais ir šiek tiek pamuškite peiliu.Pabarstykite druska ir pipirais, „paniruokite“ į plaktus kiaušinius ir panko džiūvėsėlius kiekvieną gabaliuką po 2 kartus.Įkaitintoje keptuvėje iškepkite cukinijos ketvirčius ir išilgai pjaustytus ananasus.Kitoje keptuvėje kepkite menkės karbonadus iš abiejų pusių. Pomidorus, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, įtraiškykite česnako ir sudėkite kaparėlius. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, žaliųjų citrinų sulčių, įtarkuokite žievelės ir smulkintos kalendros. Išmaišykite.Lėkštėje dėkite keptus ananasus ir cukinijas. Ant viršaus dėkite menkės karbonadą ir pagardinkite pomidorų bei kaparėlių salsa.

Naujausi įrašai

bottom of page