Esate „matcha“ arbatos gerbėjas, o gal dar tik bandote prisijaukinti jos skonį ir konsistenciją? Kad ir kai būtų, nepamirškite, kad žalieji arbatos milteliai turi daugybę „veidų" ir gali praversti daugelyje virtuvės reikalų.
Šią arbatą naudokite kokteiliams glotnučiams („smoothie“) gaminti. Skaisčiai žalios gaivios spalvos kokteilis išeis kokteilinėje sumaišius bananą, migdolų pieną, šaukštelį „matcha“ arbatos ir tiek pat natūralaus medaus.
Gaivūs ledai. Į indelius supilkite graikiško jogurto, sumaišykite su „matcha“ arbata, užlašinkite medaus ir užšaldykite.
„Matcha latte“. Užplikykite „matcha“ kaip įprasta, suplakite karšto pieno putą ir sumaišykite su arbata.
Dėkite „matcha“ arbatos į kepinių tešlas – monstriškai žalios spalvos kepiniai pradžiugins kiekvieną.
„Umami“ spragėsiai, kurių receptas – itin paprastas. Spragėsius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite „matcha“ ir druska.
Žali pusryčiai. Čija sėklas užpilkite migdolų pienu, įmaišykite šaukštelį „matcha“ arbatos ir pagardinkite klevų sirupu arba medumi. Laikykite šaldytuve, o ryte mėgaukitės maistingais ir gražiais pusryčiais.
Prieskonių mišinys. „Matcha“ arbatą sumaišykite su česnako milteliais, jūros druska, pipirais ir paprika. Barstykite ant keptų bulvių arba pridėkite „matcha“ arbatos į įprastą prieskonių mišinį mėsai.
Skanaus!