top of page

„Matcha“ – ne tik arbatai: išbandykite „umami" spragėsius, prieskonių mišinį ir žalius pyragus

Esate „matcha“ arbatos gerbėjas, o gal dar tik bandote prisijaukinti jos skonį ir konsistenciją? Kad ir kai būtų, nepamirškite, kad žalieji arbatos milteliai turi daugybę „veidų" ir gali praversti daugelyje virtuvės reikalų.



  • Šią arbatą naudokite kokteiliams glotnučiams („smoothie“) gaminti. Skaisčiai žalios gaivios spalvos kokteilis išeis kokteilinėje sumaišius bananą, migdolų pieną, šaukštelį „matcha“ arbatos ir tiek pat natūralaus medaus.

  • Gaivūs ledai. Į indelius supilkite graikiško jogurto, sumaišykite su „matcha“ arbata, užlašinkite medaus ir užšaldykite.

  • „Matcha latte“. Užplikykite „matcha“ kaip įprasta, suplakite karšto pieno putą ir sumaišykite su arbata.

  • Dėkite „matcha“ arbatos į kepinių tešlas – monstriškai žalios spalvos kepiniai pradžiugins kiekvieną.

matcha milteliai, pyragas su matcha, patarimai
Unsplash.com nuotr.

  • „Umami“ spragėsiai, kurių receptas – itin paprastas. Spragėsius apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite „matcha“ ir druska.

  • Žali pusryčiai. Čija sėklas užpilkite migdolų pienu, įmaišykite šaukštelį „matcha“ arbatos ir pagardinkite klevų sirupu arba medumi. Laikykite šaldytuve, o ryte mėgaukitės maistingais ir gražiais pusryčiais.

  • Prieskonių mišinys. „Matcha“ arbatą sumaišykite su česnako milteliais, jūros druska, pipirais ir paprika. Barstykite ant keptų bulvių arba pridėkite „matcha“ arbatos į įprastą prieskonių mišinį mėsai.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page