Mėgstate žiedinius kopūstus? Tuomet išbandykite marinuotų žiedinių kopūstų receptą. O gal nemėgstate kalafioro? Gali būti, kad šis receptas padės pamėgti.
![marinuotas žiedinis kopūstas_marinatas_receptas_marinuotos daržovės_garstyčios](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_546b32aec335482597a65968693431c5~mv2.png/v1/fill/w_49,h_74,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_546b32aec335482597a65968693431c5~mv2.png)
Marinuotiems žiediniams kopūstams su garstyčiomis reikia:
1–2 žiedinių kopūstų
Marinatui:
1 l vandens
150 ml acto
50 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“
50 g druskos
8–10 juodųjų pipirų žirnelių
½ aitriosios paprikos be sėklų
žiupsnelio garstyčių sėklų
Brokolius išskirstykite žiedynais ir 2–3 min. apvirkite parūgštintame vandenyje (1 g citrinos sulčių 1 l vandens). Išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu.
Sudėkite brokolius į stiklainius, užpilkite karštu marinatu ir pakaitinkite verdančiame vandenyje: 0,5 l – 5 min., 1 l – 7 min.
Sandariai uždarykite stiklainius.
Skanaus.