Makaronai su žaliuoju brokolių ir žirnelių padažu (Receptas)
- 06-08
- 1 min. skaitymo
Makaronai su padažu – visada geras sprendimas, o gardus grietinėlės padažas su daržovėmis yra jaukus, sotus ir raminantis lyg mylimo žmogaus apkabinimas. Greitas, gardus ir tiesiog tobulas patiekalams pietums arba vakarienei.

2 asm.
Gaminimas 10 min.
Makaronams su padažu pagaminti reikia:
200 g makaronų (spagečių arba fettuccine)
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
250 g brokolio
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
250 ml grietinėlės
1 šaukšto pesto
Žiupsnelio druskos
Makaronus išvirkite.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.
Brokolį supjaustykite žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. Šaldytus žirnelius irgi užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol atšils.
Į keptuvę su svogūnais sudėkite brokolius ir žirnelius, supilkite grietinėlę, sudėkite pestą ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite.
Makaronus patiekite su padažu.
Skanaus!