Lapinių kopūstų troškinys su avinžirniais (Receptas)
- eglerace
- 06-09
- 1 min. skaitymo
Greitai pagaminamas, jaukus, daržovių pilnas naminus troškinys ir sušildys, ir pasotins. Lengvas, bet maistingas.

4 asm.
Gaminti 15 min
Virti 20 min
Lapinių kopūstų troškiniui su avinžirniais pagaminti reikia:
2 skiltelės česnako
6–8 lapinių kopūstų lapai
3–4 morkos
Aliejaus kepti
1 stiklinė virtų arba
konservuotų avinžirnių
Druskos
1 šaukštelis
Džiovinto čiobrelio
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
1–2 šaukštai citrinos sulčių
1⁄2 šaukštelio pankolio sėklų
1. Pašalinkite storąsias lapinių kopūstų dalis (geriausia tai padaryti žirklėmis), suplėšykite lapus.
2. Morkas supjaustykite ir trumpai apvirkite.
3. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakaitinkite sutraiškytą
česnaką. Suberkite morkas, pankolio sėklas, citrinos žievelę.
4. Lapinius kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuspauskite, sudėkite į keptuvę su česnaku ir morkomis. Pakaitinkite. Reikalui esant įpilkite vandens. Sudėkite avinžirnius. Viską pakaitinkite dar 10 min. Pabaigoje įberkite druskos.
Gardžių atradimų.