top of page

Lapinių kopūstų troškinys su avinžirniais (Receptas)

  • eglerace
  • 06-09
  • 1 min. skaitymo

Greitai pagaminamas, jaukus, daržovių pilnas naminus troškinys ir sušildys, ir pasotins. Lengvas, bet maistingas.

troškinys su lapiniais kopūstais_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminti 15 min

Virti 20 min


Lapinių kopūstų troškiniui su avinžirniais pagaminti reikia:

  • 2 skiltelės česnako

  • 6–8 lapinių kopūstų lapai

  • 3–4 morkos

  • Aliejaus kepti

  • 1 stiklinė virtų arba

  • konservuotų avinžirnių

  • Druskos

  • 1 šaukštelis

  • Džiovinto čiobrelio

  • Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

  • 1–2 šaukštai citrinos sulčių

  • 1⁄2 šaukštelio pankolio sėklų


1. Pašalinkite storąsias lapinių kopūstų dalis (geriausia tai padaryti žirklėmis), suplėšykite lapus.

2. Morkas supjaustykite ir trumpai apvirkite.

3. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakaitinkite sutraiškytą

česnaką. Suberkite morkas, pankolio sėklas, citrinos žievelę.

4. Lapinius kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuspauskite, sudėkite į keptuvę su česnaku ir morkomis. Pakaitinkite. Reikalui esant įpilkite vandens. Sudėkite avinžirnius. Viską pakaitinkite dar 10 min. Pabaigoje įberkite druskos.


Gardžių atradimų.

bottom of page