Vienas greičiausių būdų panaudoti likusias virtas kruopas – pagaminti su jomis salotas.
Arba tas pačias kruopas išvirti specialiai joms. Kviečių salotų su slyvomis ir šonine receptas būtinas išbandyti slyvų sezono metu.
Kviečių salotoms su slyvomis pagaminti reikia:
1 stiklinės kviečių grūdų
6–8 riekelių šaltai rūkytos
šoninės
4–6 slyvų
150 g salotų lapų
Užpilui:
6–8 šakelių petražolių
2–3 šakelių mėtų
5–6 svogūnų laiškų
1 citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
50 ml aliejaus
Žiupsnelio druskos
1. Grūdus iš vakaro užmerkite, o ryte išvirkite. Taip pat galite naudoti konservuotus grūdus.
2. Šoninę paskrudinkite.
3. Išimkite slyvų kauliukus. Slyvas perpjaukite pusiau ir pakepkite grilinėje keptuvėje.
4. Užpilui trintuvu sutrinkite visus ingredientus.
5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, juos gausiai užpilkite padažu, sudėkite likusias sudedamąsias dalis.
Skanaus!
Commentaires