top of page

KOKTEILINĖJE GAMINAMAS KREMIŠKAS KUGELIS (Receptas)

Kad ir kokią kugelio receptūrą pasirinktumėte, bulves neišvengiamai reikės nuskusti ir sutarkuoti, o visą kita padarys gerai įkaitinta orkaitė. Tradicinį kugelio receptą Alfas patobulino keliais ingredientais, kurie suteikia ypatingos konsistencijos. Tikras #comfortfood!

Žiūrėk, gamink, pamėk 👍❤️, dalinkis!


kokteilinėje pagamintas kugelis_Alfo receptas
VMG nuotr.


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Kugeliui pagaminti reikia:

  • 800 g bulvių

  • 1 svogūno

  • 80 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 2–3 šaukštų BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio su žolelėmis

  • 1 stiklinės ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 1 kiaušinio

  • 60 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“


 

Kugelio video receptą žiūrėkite Alfo IG profilyje čia

 

1. Nulupkite ir nuplaukite bulves.

2. Svogūną supjaustykite kubeliais.

3. Keptuvėje išlydykite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą, pilkite BASSO alyvuogių

aliejaus.

4. Berkite svogūnus ir kepinkite tol, kol jie taps permatomi.

5. Dėkite RAMBYNO tepamo sūrelio su žolelėmis, išmaišykite.

6. Pilkite ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės ir pakaitinkite.

7. Bulves perpjaukite pusiau arba į kelias dalis, dėkite į ZYLE kokteilinę, berkite KOTANYI

ketverių pipirų mišinio. Sudėkite ⅓ keptuvės masės ir viską sutrinkite.

8. Įmuškite kiaušinį, išplakite ir supilkite į keptuvę (išjunkite kaitrą).

9. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite paruoštą kugelio masę, išmaišykite.

10. Berkite rankomis trupinto DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“.

11. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30 min., kol gražiai apskrus.


 

Patarimas:

Kartu su sūriu į kugelio masę galite įberti ir pjaustytos šoninės gabaliukų.


Naujausi įrašai

bottom of page