top of page

Kiniška jautiena su degančio aliejaus triuku (Receptas)

Kai visi tradiciniai patiekalai jau išragauti ir norisi kažko kitokio, stebinančio... Alfas siūlo

pasigaminti ypatingo skonio jautieną su degančiu aliejumi.


kiniška jautiena_jautiena kiniškai_receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


1–2 asm.

Gaminimo laikas: 25–30 min.


Kiniškai jautienai pagaminti reikia:

  • 50 g KOTANYI imbiero

  • 5–6 skiltelių česnako

  • ½ raudonos aitriosios paprikos

  • 1 saujos svogūnų laiškų

  • 6–7 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 1 šaukšto Sičuano pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI keturių pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 3 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“

  • 1 šaukštelio DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško jautienos sultinio kubelio

  • 1 pakelio KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnio „Rib Eye“

  • 1 saujos shimeji grybų

  • 1 saujos sojų daigų

  • 1 saujelės kalendrų lapelių

  • Keleto baziliko lapelių

  • 2–3 riekelių VILNIAUS juodos raikytos duonos „Močiutės“

1. KOTANYI imbierą, česnaką, raudoną aitriąją papriką ir svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. ZYLE keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus ir

jame apkepkite smulkintą imbierą, česnaką, aitriąją papriką ir svogūnų laiškų baltąją dalį

apie 2 min.

3. Į keptuvę sudėkite Sičuano pipirus, KOTANYI keturių pipirų mišinį bei maltą kalendrą.

Gerai išmaišykite ir pakepkite apie 2 min.

4. Sudėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“, DANSUKKER

auksaspalvį sirupą, KIKKOMAN sojų padažą. Įpilkite TICHĖ natūralaus mineralinio

vandens ir įtrupinkite NATUR COMPAGNIE ekologišką jautienos sultinio kubelį.

Išmaišykite ir patroškinkite 3–4 min.

5. KITCHEN ME brandintos jautienos antrekoto didkepsnį „Rib Eye“ supjaustykite

plonomis juostelėmis ir sudėkite į keptuvę.

6. Kitoje keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų.

7. Į troškinamą jautieną sudėkite shimeji grybus ir gerai išmaišykite.

8. Į lėkštę dėkite sojų daigus, ant viršaus uždėkite troškintą jautieną su grybais. Viską

užpilkite karštu aliejumi.

9. Papuoškite likusiais svogūnų laiškais, kalendrų bei baziliko lapeliais. Patiekite su

VILNIAUS juoda raikyta duona „Močiutės“.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page