Neatsivalgomos salotos su jautiena
- 2020-06-08
- 1 min. skaitymo
Atnaujinta: 2020-09-29

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą rasite ČIA
Reikia:
2 saujų gražgarsčių ar kitų mėgstamų salotų lapų
3 vidutinio dydžio morkų
150–200 g konservuotų raudonųjų pupelių
1 didelio pomidoro
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų „Tellicherry“ pipirų
1 raudonojo svogūno
2 avokadų
3 šaukštų obuolių acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos
KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio
Kelių šaukštų žaliosios namų gamybos adžikos (patiekti)
1. Į dubenį dėkite salotas.
2. Per stambią tarką sutarkuokite morkas ir sudėkite ant salotų. Sudėkite pupeles.
3. Pomidorą supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Paskaninkite pipirais ir sudėkite ant salotų. 4. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir taip pat sudėkite ant salotų. Išskobkite avokadus.
5. Salotas pašlakstykite actu, aliejumi ir paskaninkite druska bei pipirais. Labai gerai išmaišykite dubenyje.
6. Į labai gerai įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir dėkite mėsą. Iš abiejų pusių kepkite po 2 min. Iškepusį „steiką“ dėkite į šiltą lėkštę, vieną pusę pasūdykite ir apibarstykite pipirais. „Steikui“ leiskite kelias minutes „pailsėti“.
7. „Steiką“ supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant salotų. Patiekite su adžika.

ALFO PATARIMAI:
· Prieš kepdami „steiką“ palaikykite mėsą kambario temperatūroje.
• Salotas prieš patiekdami palaikykite vandenyje, kad būtų traškesnės.
• Salotose galite naudoti ir papriką ar saliero stiebą.
· Žaliosios adžikos receptą rasite VMGonline.lt portale ČIA.
Skanaus!