4–5 asm.
Gaminimo laikas: apie 45 min.
Keptų morkų sriubai su antiena ir cinamonu pagaminti reikia:
3–4 didelių morkų
3 didelių svogūnų
4–5 vidutinių topinambų
5–6 česnako skiltelių
2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų ir moliūgų sėklų aliejaus
100 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio maltų kalendrų
Žiupsnelio malto kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Žiupsnelio malto cinamono
30 g PERGALĖ juodojo šokolado
2–3 stiklinių vištienos sultinio
200 g ŽEMAITIJOS grietinėlės
350 g KITCHEN ME antienos filė „Žolelių“ didkepsnio
1 vidutinės žaliosios citrinos
2 šaukštų granatų sėklų
Morkas, svogūnus ir topinambus supjaustykite griežinėliais. Česnakus sutraiškykite.
Prikaistuvyje įkaitinkite OBELIŲ rapsų ir moliūgų sėklų aliejų, sudėkite smulkintas daržoves.
Maišydami kepkite apie 4–5 min. ir sudėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviestą.
Ištirpus sviestui, sudėkite prieskonius ir PERGALĖ juodąjį šokoladą. Gerai išmaišykite ir supilkite sultinį.
Užvirkite ir sumažinę kaitrą virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės.
Išvirus daržovėmis, supilkite ŽEMAITIJOS grietinėlę, užvirkite ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
KITCHEN ME antienos filė „Žolelių“ didkepsnį dėkite į šaltą keptuvę, odele žemyn. Kepkite apie 3–4 min., kol odelė apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite vėl 3–4 min. Išjungę kaitrą, antieną palikite keptuvėje dar keletui minučių.
Žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis ir apdeginkite sausoje keptuvėje iš visų pusių.
Sutrintą morkų sriubą pilkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytą antienos didkepsnį, keptą žaliąją citriną ir apibarstykite granatų sėklomis.
Gardžių atradimų.