8 asm.
Gaminimas 40 min.
Kepimas 3 val. 30 min.
Orkaitės t-ra 120 °C
Reikia:
4 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
1 šaukštelio acto
Kremui:
130 ml maskarponės sūrio
130 ml grietinėlės (36 % riebumo)
1 šaukšto cukraus
Uogų (papuošti)
1. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Po vieną šaukštą įmaišykite cukrų, o tada – actą.
2. Iš morengo masės suformuokite norimos formos paplotį. Kepkite iki 120 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min., tada kaitrą sumažinkite iki 100 °C ir dar kepkite 3 val.
3. Kremui maskarponę išplakite su grietinėle ir cukrumi – tik neperplakite.
4. Iškepusį ir ataušusį morengą tepkite maskarponės kremu ir puoškite uogomis.