top of page

Kalėdinis kriaušių pyragas su kreminiu įdaru (Receptas)

Kokios šventės be burnoje tirpstančio pyrago? Šis kalėdinis kriaušių pyragas su kreminiu įdaru bus ypatingo skonio: jame dominuoja kriaušės, mandarinai ir nealkoholinis kalėdinis vynas. Greitai ir lengvai pagaminamas, o įspūdį palieka ilgai ir tikrai ypatingą. Išbandykite receptą nedvejodami.


kalėdinis kriaušoų pyragas su kreminiu įdaru_Alfo receptas_greitas pyragas_pyragas su kriaušėmis
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


8–10 asm.

Gaminimo laikas: 2,5–3 val.


Kalėdiniam kriaušių pyragui su kreminiu įdaru pagaminti reikia:

  • 4 kriaušių

  • 2 šaukštų karšto vyno prieskonių

  • Žiupsnelio KOTANYI keturių rūšių pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI gvazdikėlių

  • 2 stiklinių raudonojo nealkoholinio vyno

  • 5 šaukštų DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 150 g miltų

  • 80 g migdolų miltų

  • 1 šaukštelio KOTANYI vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelio KOTANYI malto imbiero

  • 200 g VILNIUS margarino „Kepiniams“

  • 300 g NATURLI ekologiško avižų kreminio gaminio

  • 50 g mandarino tyrės

  • 1–2 šaukštų DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo

  • 1 mandarino tarkuotos žievelės

  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus mineralinio vandens (negazuoto)

  • 1 šaukšto granato sėklų

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus miltelių

1. Kriaušes nuskuskite ir sudėkite į prikaistuvį ar gilią keptuvę. Sudėkite karšto vyno prieskonius, KOTANYI keturių rūšių pipirus ir gvazdikėlius.

2. Kriaušes su prieskoniais užpilkite nealkoholiniu raudonuoju vynu ir dėkite tris šaukštus DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus. Užvirinkite ir virkite apie 20–25 min.

3. Dubenyje sumaišykite miltus su migdolų miltais, KOTANYI vanilinį cukrų ir imbierą.

4. Sudėkite VILNIUS margariną „Kepiniams“ ir rankomis maišykite tol, kol nebeliks

margarino gabalėlių. Į tešlą įmaišykite likusį DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių

cukrų ir minkykite tešlą rankomis, kol taps tolygi.

5. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 min.

6. Kočėlu tešlą iškočiokite iki 1 cm storio lakšto. Jį perkelkite į kepimo formą, dugną

subadykite ir uždėkite kepimo popierių su žirnių ar kitokiomis kruopomis.

7. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 15 min., kol apskrus. Iškepus tešlai nupjaukite

kraštus ir atvėsinkite.

8. Į prikaistuvį supilkite NATURLI ekologišką avižų kreminį gaminį, sudėkite mandarinų

tyrę, DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemą ir tarkuotą mandarino žievelę. Užvirkite.

9. Ištirpinkite kukurūzų krakmolą kartu su TICHĖ natūraliu mineraliniu vandeniu ir

įmaišykite į užvirtą masę.

10. Gautą kremą supilkite į atvėsusią tartaletę.

11. Kriaušes perpjaukite pusiau ir įpjaukite iš šono. Sudėkite ant kremo.

12. Pyragą atvėsinkite šaldytuve 1–2 val.

13. Patiekiant papuoškite granato sėklomis ir apibarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.



Skanaus.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page