Skaniai paruošta žuvis gali pranokti net skaniausią mėsos kepsnį.
Traškius menkės filė kepsnelius, paruoštus pagal šį receptą ir patiektus su gaiviu ridikėlių garnyru, pamėgs net ir tie, kurie į žuvies patiekalus nė nežiūrėdavo.
Menkės filė kepsneliams paruošti reikia:
2–3 vidutinių ridikėlių
2–3 šaukštų „Panko“ džiūvėsėlių
1 saujos įvairių salotų lapų
1 nedidelės žaliosios citrinos
1 šaukšto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
1–2 VIČI atlantinės menkės filė be odos
1–2 česnako skiltelių
Ryšulėlio petražolių
2–3 saulėje dž. pomidorų skiltelių
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
Susmulkinkite petražoles, česnaką ir saulėje dž. pomidorus. Ridikėlius perpjaukite išilgai per pusę.
Vidutinės kaitros keptuvėje išlydykite VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, suberkite džiūvėsėlius ir maišydami kepinkite 2–3 min., kol apskrus.
Į kepintus džiūvėsėlius suberkite kapotus pomidorus, česnaką, petražoles, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Į įkaitintą keptuvę pilkite dalį alyvuogių aliejaus, dėkite VIČI atlantinę menkės filė be odos, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite apie 2 min., apverskite. Šalia kepamos žuvies filė sudėkite ridikėlius pjūviu žemyn ir kepkite dar 2 min.
Į lėkštę dėkite salotų lapus, keptus ridikėlius, keptą menkės filė, pabarstykite džiūvėsėlių mišiniu, išspauskite žaliosios citrinos sulčių ir apšlakstę alyvuogių aliejumi patiekite.
Video receptas:
Skanaus!
Comments