Kaip skaniai ir greitai paruošti menkės filė? (Receptas)

Skaniai paruošta žuvis gali pranokti net skaniausią mėsos kepsnį.

Traškius menkės filė kepsnelius, paruoštus pagal šį receptą ir patiektus su gaiviu ridikėlių garnyru, pamėgs net ir tie, kurie į žuvies patiekalus nė nežiūrėdavo.


menkės filė, receptas
Shutterstock.com nuotr.

Menkės filė kepsneliams paruošti reikia:

  • 2–3 vidutinių ridikėlių

  • 2–3 šaukštų „Panko“ džiūvėsėlių

  • 1 saujos įvairių salotų lapų

  • 1 nedidelės žaliosios citrinos

  • 1 šaukšto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 1–2 VIČI atlantinės menkės filė be odos

  • 1–2 česnako skiltelių

  • Ryšulėlio petražolių

  • 2–3 saulėje dž. pomidorų skiltelių

  • 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus


menkės filė kepsneliai, receptas
Shutterstock.com nuotr.

  1. Susmulkinkite petražoles, česnaką ir saulėje dž. pomidorus. Ridikėlius perpjaukite išilgai per pusę.

  2. Vidutinės kaitros keptuvėje išlydykite VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, suberkite džiūvėsėlius ir maišydami kepinkite 2–3 min., kol apskrus.

  3. Į kepintus džiūvėsėlius suberkite kapotus pomidorus, česnaką, petražoles, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

  4. Į įkaitintą keptuvę pilkite dalį alyvuogių aliejaus, dėkite VIČI atlantinę menkės filė be odos, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite apie 2 min., apverskite. Šalia kepamos žuvies filė sudėkite ridikėlius pjūviu žemyn ir kepkite dar 2 min.

  5. Į lėkštę dėkite salotų lapus, keptus ridikėlius, keptą menkės filė, pabarstykite džiūvėsėlių mišiniu, išspauskite žaliosios citrinos sulčių ir apšlakstę alyvuogių aliejumi patiekite.

Video receptas:


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg