top of page

Kaip reikia surežisuoti pietus: „Režisierius“

„Su teatru neturime nieko bendro, bet su maistu dirbame jau aštuonerius metus. Taip jau nutiko, kad mūsų restorane yra įvykę daug filmų premjerų. Tam įtakos turi ir mūsų koncepcija, bet iš tikrųjų bendradarbiaujame su filmų prodiuseriais“, – pasakoja vienas restorano „Režisierius“ įkūrėjų Eimantas Navikauskas. Tai, kad šis restoranas Kaune tikrai turi savitą klientą, suprantame vos atvertę meniu.

Esate įsikūrę tikrai išskirtinėje ir autentiškoje Kauno vietoje (restoranas yra įsikūręs miesto kultūros paveldo saugomame ir XVI–XVII a. menančiame pastate – aut. past.), bet kodėl nusprendėte būti azijietiškos virtuvės restoranas?

Kai kūrėme šį formatą, nenorėjome akcentuoti, kad tai – tikra azijietiška virtuvė, ir nemanau, kad ji tokia yra. Tiesiog rinkomės tai, kas Lietuvoje yra priimtina ir populiaru, bet norėjome padaryti šiek tiek kitaip. Sušių yra visur, bet padarėme juos kitokius – jie nėra visiškai tradiciniai. Nesulietuvinome, bet jei vienos vietos naudoja tiesiog majonezą, mes dedame savo gamybos padažų.

Visas restorano pastatas apjungia tris skirtingus architektūros stilius: gotikinius rūsius su laiptinėmis, renesansinius elementus ir barokinius frontonus. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Visas restorano pastatas jungia tris skirtingus architektūros stilius: gotikinius rūsius su laiptinėmis, renesansinius elementus ir barokinius frontonus (Valerijos Stonytės nuotr.).


Patys nesame šefai, bet daug žinome apie maistą – dirbame, keliaujame, domimės. Nėra taip, kad yra šefas, kuris viską padaro, o mes ateiname tik pavalgyti. Nesame priklausomi nuo vieno žmogaus, kaip dažnai būna. Pas mus to nėra. Dirbame antrus metus ir mūsų meniu kinta labai nedaug. Atsiranda sezoninių naujienų, bet meniu pagrindas yra išlikęs toks pat. Mes pažįstame savo klientą ir jis nuolatos sugrįžta. Kam ką nors keisti, jei viskas yra gerai? Viską reikia tik išlaikyti.

Ko dar turite be sušių?

Dar yra japoniškų iešmelių „Yakitori“, kepamų ant žarijų. Tai – mūsų pagrindinė pozicija, kurią akcentuojame. Tokio formato restoraną esame matę užsienyje, todėl nesame dviračio išradėjai, bet Lietuvoje to nebuvo. Ta idėja mus „užkabino“ ir nutarėme pirmieji ją įgyvendinti Lietuvoje.

Nebuvo minties gaminti tradicinius japonų virtuvės patiekalus, tik pasirinkome vienos virtuvės idėją. Dauguma, jei atidaro itališkos virtuvės restoraną, stengiasi laikytis tradicijų, o aš nemanau, kad to reikia. Juk esame Lietuvoje. Maistas turi būti skanus, o ar jis atitinka tos virtuvės standartus – visai kas kita.

Tarp dramos ir romano – taip jaučiasi „Režisieriaus“ svečias. (Valerijos Stonytės nuotr.)

Tarp dramos ir romano – taip jaučiasi „Režisieriaus“ svečias (Valerijos Stonytės nuotr.).


Kaip sugalvojote patiekalų pavadinimus?

Pavadinimai ir viskas yra susiję su filmais ir režisūra. Netgi kėdės, kurios čia yra kaip režisierių. Sudėtinga į tai atsakyti, bet pavadinimai tikrai nebuvo sugalvoti visiškai aklai. Bandėme juos kiek galima atitaikyti. Pastebime, kad klientai sako patiekalus ne skaičiukais, o pavadinimais. Gal ir jiems tai papildoma atrakcija pasakyti tokį pavadinimą kaip „Hot Wheels“ ar „Lara Croft“.

Surežisuoti pietūs

1. Užkandžiui: „Forrest Gump“ (dūmuose apkeptas ir japoniškuose džiūvėsiuose apvoliotas bri sūris su saldžiarūgščiu abrikosų ir aitriųjų paprikų džemu). Kaina – 3,60 Eur.

1.Užkandžiui: „Forrest Gump“ (dūmuose apkeptas ir japoniškuose džiūvėsiuose apvoliotas bri sūris su saldžiarūgščiu abrikosų ir čili džemu). Kaina – 3,60 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


2. Pietums: „Gravity“ sušiai (lašiša, avokadas, agurkas, „Philadelphia“ kremas, terijakio padažas, keptas ungurys). Kaina – 7,50 Eur.

2.Pietums: „Gravity“ sušiai (lašiša, avokadas, agurkas, „Philadeplhia“ kremas, „Teriyaki“ padažas, keptas ungurys). Kaina – 7,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


3. Desertui: „Carrie Bradshaw“ (vanilės, kavos ir žaliosios arbatos skonių krembriulė). Kaina – 3,50 Eur.

3.Desertui: „Carrie Bradshaw“ (vanilės, kavos ir žaliosios arbatos skonių krembriulė). Kaina – 3,50 Eur. (Valerijos Stonytės nuotr.)

(Valerijos Stonytės nuotr.)


Meniu. Azijietiški grilyje kepti paukštienos, brandintos jautienos, jūros gėrybių, daržovių iešmeliai su tradiciniais pačių ruošiamais „yakitori“, terijakio, kokoso ir saldžiarūgščiais padažais. Daugiau nei 40 skirtingų rūšių sušių, patiekiamų su subtilia prabanga ir ypatinga estetika. Taip pat vegetariški pasirinkimai.

Gėrimai. Restorano gėrimų scenarijus gausus pasaulyje žinomų vyno, šampano, konjako, viskio ir kitų gėrimų pasirinkimo. Daugiau nei 40 vyno rūšių, itin retos rūšies viskio ir kitų prabangių gėrimų.

Darbo laikas

Sekm.–Ketv.: 12:00–00:00

Penkt.–Šešt.: 12:00–02:00

Azijietiškos virtuvės restoranas „Režisierius“, Vilniaus g. 10, Kaunas. Jų „Facebook“ paskyra.

Naujausi įrašai

bottom of page