top of page

Juodoji menkė su citrinų ir sviesto padažu su kaparėliais (Receptas)

Labai dažnai ruošdami žuvį ją perkepame, perdžioviname ir kaip tik dėl to ji tampa neskani, sausa. Jeigu turite galimybę, išbandykite žuvies ruošimą vakuume – šiuo būdu paruošta žuvis bus sultinga ir ypač gardi. Patiekalui rinkitės baltąją jūrinę žuvį.


juodoji menkė su sviesto padažu_Alfo receptas_žuvies patiekalai
VMG nuotr.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

Menkei su citrinų ir sviesto padažu paruošti reikia:

  • 4 gabaliukai juodosios menkės filė (po 120–130 g)

  • Druskos

  • 1 šakelė čiobrelių

  • 80 g sviesto

  • 15 g miltų

  • 1⁄2 citrinos sulčių

  • 1 šaukštas kaparėlių

1. Suvakuumuokite žuvies gabaliukus į maišelius kartu su žiupsneliu druskos ir keliais čiobrelių lapeliais. Užvirinkite vandenį ir nustatę mažą kaitrą dėkite maišelius su žuvimi į kaistantį vandenį. Kaitinkite 15 min.

2. Šalto sviesto gabaliukus apvoliokite miltuose ir tirpinkite keptuvėje nustatę mažą kaitrą. Nuolatos maišykite. Kai ištirps, išspauskite citrinos sultis, suberkite kaparėlius ir viską išmaišykite.

3. Išimkite žuvį, patiekite ją su padažu.

4. Taip pat puikiai tiks apvirtos ir apkeptos bulvės bei briuseliniai kopūstai.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page