Lietuviškas pesto: valdo su krapai ir riešutai! (receptas)

Lietuviškoji Italijoje gimusio pesto padažo versija būtų žalia, bet ne iš bazilikų. Šių žalumynų lysvė pūpso beveik kiekvieno lietuvio darže. Tai – krapai. Traškumui išgauti juos siūlome jungti su lazdynų riešutais, kurie Lietuvoje taip pat auginami. Versija verta komplimentų!

Išbandykite ir kitas dvi šio pagardo versijas iš džiovintų pomidorų ir klasikinį bazilikų.

Valerijos Stonytės nuotr.


Krapų pestas

  • 80 g lazdynų riešutų (be luobelės)

  • 120 g krapų

  • 100 g kietojo sūrio

  • 50 g lazdynų riešutų aliejaus

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • 1 skiltelės česnako

  1. Paskrudinkite lazdynų riešutus sausoje keptuvėje, kol įgaus gintarinę spalvą.

  2. Sudėkite visus ingredientus į virtuvinį smulkintuvą ir sumalkite.

#krapai #lazdynųriešutai #pestas #padažas #pestopadažas #padažai

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg