JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
2 asm.
Jautienos salotoms su žolelių padažu pagaminti reikia:
½ paprikos
⅓ aitriosios paprikos
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo
1 ryšulėlio šviežių petražolių, kalendrų
Keleto mėtos lapelių
3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus
1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“
1 trumpavaisio agurko
Keleto svogūnų laiškų
2 TOSTE skrudinimo duonos „Ruginė“ riekelių
2 nedidelių romaninių salotų gūžių
2 šaukštų granatų sėklų
Petražolių lapelių (papuošti)
Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite papriką, aitriąją papriką, svogūną, česnaką, pilkite šaukštą
KIKKOMAN padažo „Ponzu“, DANSUKKER šviesiojo sirupo. Dėkite prieskonines žoleles ir
pilkite 2 šaukštus OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus. Viską sutrinkite.
2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos
mentės didkepsnį „Black Angus“. Kepkite iki tokio lygio, kokį mėgstate. Iškepusį palikite pailsinti.
Berkite KOTANYI druskos ir pipirų.
3. Perpjaukite agurką išilgai ir pjaustykite įstrižomis juostelėmis, smulkinkite svogūnų laiškus,
apšlakstykite „Ponzu“ padažu ir viską išmaišykite.
4. TOSTE skrudinimo duoną „Ruginė“ paskrudinkite skrudintuve ar keptuvėje.
5. Į dubenėlį dėkite romaninių salotų lapus, granatų sėklas, agurkus ir svogūnų laiškus. Pilkite
paruošto padažo, dėkite plonais gabaliukais pjaustytą jautienos didkepsnį bei papuoškite
petražolėmis.
PATARIMAI:
1. Padažu galite skaninti vištienos patiekalus, sumuštinius ar mėgstamas salotas.
2. Jei mėgstate riešutus, galite įberti jų į salotas. Pavyzdžiui, kedrinių pinijų ar skrudintų lazdynų
riešutų.
Skanaus.
Comments