top of page

Jautienos salotos su žolelių padažu (Receptas)


jautienos salotos su žolelių padažu_Alfo receptas_jautienos patiekalai_salotos su jautiena
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2 asm.


Jautienos salotoms su žolelių padažu pagaminti reikia:

  • ½ paprikos

  • ⅓ aitriosios paprikos

  • 1 svogūno

  • 2 česnako skiltelių

  • 2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“

  • 1 šaukštelio DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • 1 ryšulėlio šviežių petražolių, kalendrų

  • Keleto mėtos lapelių

  • 3 šaukštų OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 1 trumpavaisio agurko

  • Keleto svogūnų laiškų

  • 2 TOSTE skrudinimo duonos „Ruginė“ riekelių

  • 2 nedidelių romaninių salotų gūžių

  • 2 šaukštų granatų sėklų

  • Petražolių lapelių (papuošti)

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite papriką, aitriąją papriką, svogūną, česnaką, pilkite šaukštą

KIKKOMAN padažo „Ponzu“, DANSUKKER šviesiojo sirupo. Dėkite prieskonines žoleles ir

pilkite 2 šaukštus OBELIŲ saulėje džiovintų pomidorų skonio rapsų aliejaus. Viską sutrinkite.

2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos

mentės didkepsnį „Black Angus“. Kepkite iki tokio lygio, kokį mėgstate. Iškepusį palikite pailsinti.

Berkite KOTANYI druskos ir pipirų.

3. Perpjaukite agurką išilgai ir pjaustykite įstrižomis juostelėmis, smulkinkite svogūnų laiškus,

apšlakstykite „Ponzu“ padažu ir viską išmaišykite.

4. TOSTE skrudinimo duoną „Ruginė“ paskrudinkite skrudintuve ar keptuvėje.

5. Į dubenėlį dėkite romaninių salotų lapus, granatų sėklas, agurkus ir svogūnų laiškus. Pilkite

paruošto padažo, dėkite plonais gabaliukais pjaustytą jautienos didkepsnį bei papuoškite

petražolėmis.


PATARIMAI:

1. Padažu galite skaninti vištienos patiekalus, sumuštinius ar mėgstamas salotas.

2. Jei mėgstate riešutus, galite įberti jų į salotas. Pavyzdžiui, kedrinių pinijų ar skrudintų lazdynų

riešutų.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page