top of page

Itališkai paruošti makaronai vos per kelias minutes lyg „Bolognese“

Greitai paruošiamas makaronų patiekalo receptas, kuris atskraidins Italiją tiesiai į Jūsų namus.

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia


Makaronams paruošti reikia:

  • 100 g vyšninių pomidorų

  • Ryšulėlio šviežių bazilikų

  • ½ stiklinės saulėje džiovintų pomidorų

  • ½ stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliuko

  • 2 skiltelių česnako

  • 200 g mėgstamų makaronų

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • Pusės šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 300 g NATURLI sojų faršo

  • 1 stiklinės DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio citrinos žievelės


  1. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, alyvuoges supjaustykite į 3–4 dalis. Atsidėkite kelis bazilikų lapelius papuošimui, likusius susmulkinkite. Sukapokite česnakus ir smulkiai supjaustykite saulėjė džiovintus pomidorus.

  2. Makaronus virkite verdančiame sūdytame vandenyje su šlakeliu alyvuogių aliejaus, nukoškite. Išsaugokite 2–3 šaukštus vandens, kuriame virė makaronai.

  3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius, smulkintą aitriąją papriką, alyvuoges ir lengvai pakepinkite 1–2 min., dėkite druskos, juodųjų pipirų. Į padažo bazę dėkite vyšninius pomidorus, kapotą baziliką, raudonėlį, pomidorų pastą ir nuolat maišydami kepinkite apie 2 min.

  4. Į gautą masę dėkite NATURLI sojų faršą, DAUMANTŲ pomidorų padažą „Karališkas“, išmaišykite ir patroškinkite apie 1 min. Pilkite vandenį, kuriame virė makaronai, dėkite virtus makaronus ir gerai permaišykite.

  5. Makaronus dėkite į lėkštę, užberkite citrinos žievelės, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page