top of page

Ispaniškas bulvių omletas (Receptas)

Šis sotaus, stipraus bulvių omleto receptas – iš naujausios Alfo Ivanausko knygos KAI NORISI PA(SI)LEPINTI.

ispaniškas bulvių omletas_receptas
VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.


Ispaniškam bulvių omletui pagaminti reikia:

  • 8–10 vidutinio dydžio bulvių

  • 1 l OBELIŲ rapsų aliejaus

  • 2 vidutinio dydžio svogūnų

  • 10 kiaušinių

  • Žiupsnelio malto muskato riešuto

  • 1 pakelio GERMANTO fermentinio sūrio riekelėmis „Tilsit“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 saujelės petražolių lapelių (papuošimui)

  1. Nuskustas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir pamirkykite šaltame vandenyje apie 15 min. Plaukite švariu vandeniu. Nusausinkite.

  2. Į prikaistuvį supilkite OBELIŲ rapsų aliejų ir sudėkite nuplautas bulves.

  3. Ant vidutinės kaitros virkite apie 20 min., kol bulvės suminkštės, bet liks dar traškios viduje. Bulves nukoškite per kiaurasamtį.

  4. Į keptuvę pilkite 4–5 šaukštus nukošto aliejaus ir jame kepinkite šiaudeliais pjaustytus svogūnus, kol suminkštės.

  5. Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su apvirtomis bulvėmis bei keptais svogūnais. Pagardinkite maltu muskato riešutu, druska ir pipirais.

  6. ½ kiekio masės pilkite į keptuvę, sudėliokite GERMANTO fermentinį sūrį riekelėmis „Tilsit“ ir sudėkite likusią bulvių bei kiaušinių masę.

  7. Ant vidutinės kaitros kepkite apie 8–10 min., kepimą tęskite orkaitėje 180 °C temp. dar 15–20 min.

  8. Iškepus atsargiai apverskite ir papuoškite petražolių lapeliais.


Dar daugiau receptų ir patarimų rasite naujausioje Alfo knygoje. Spausk čia, lepinkis ir dalinkis.


Skanaus.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page