top of page

Grybų paštetas su riešutais (Receptas)

Grybų mėgėjai, siūlome šį paštetą paslėpti sau. Ir raikyti tik „po parašu“. Mat ir visi kiti su malonumu prisijungs prie ragavimo. Taip palaipsniui ir suragaus... Jūsų dėmesiui neatsivalgomo grybų pašteto su riešutais receptas!


Grybų paštetas_receptas
VMG nuotr.


8 asm.

Gaminimas – 20 min.

Troškinimas / virimas – 15 min.

Kepimas – 40 min.

Orkaitės temperatūra – 180 °C


Grybų paštetui pagaminti reikia:

  • 700 g pievagrybių

  • 1 didelis svogūnas

  • 3–4 salierų lapkočiai

  • 5 skiltelės česnako

  • 200 g graikinių riešutų

  • 200 g ruginės duonos

  • 4–5 šakelės čiobrelio

  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 1 kiaušinis

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Druskos

  • 2 šaukštų Worcesterio (Vusterio) padažo

  • Aliejaus kepti

  • Žiupsnis cukraus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Išklokite popieriumi keksinę formelę 11 x 24 cm.

  3. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnaką. Sumaišykite su trupučiu cukraus ir apkepkite keptuvėje, kol taps permatomi. Supjaustykite salierų lapkočius, irgi pakepinkite kartu. Supjaustykite grybus plonomis riekelėmis ir apkepkite stiprioje kaitroje, kad gražiai apskrustų. Susmulkinkite riešutus, taip pat duoną.

  4. Sukrėskite į smulkintuvo indą daržoves ir grybus, viską sutrinkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite sūrį, druską, pipirus, supilkite Worcesterio padažą, smulkintą čiobrelį.

  5. Sumaišykite su riešutais ir duona.

  6. Sukrėskite masę į formelę, išlyginkite viršų ir kepkite maždaug 40 min.

  7. Patiekite ataušintą.


Skanaus.

 

Padovanok Alfo laiško prenumeratą


Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos.


Prenumeruok čia


 



Naujausi įrašai

bottom of page