Grybų mėgėjai, siūlome šį paštetą paslėpti sau. Ir raikyti tik „po parašu“. Mat ir visi kiti su malonumu prisijungs prie ragavimo. Taip palaipsniui ir suragaus... Jūsų dėmesiui neatsivalgomo grybų pašteto su riešutais receptas!
8 asm.
Gaminimas – 20 min.
Troškinimas / virimas – 15 min.
Kepimas – 40 min.
Orkaitės temperatūra – 180 °C
Grybų paštetui pagaminti reikia:
700 g pievagrybių
1 didelis svogūnas
3–4 salierų lapkočiai
5 skiltelės česnako
200 g graikinių riešutų
200 g ruginės duonos
4–5 šakelės čiobrelio
150 g tarkuoto kietojo sūrio
1 kiaušinis
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Druskos
2 šaukštų Worcesterio (Vusterio) padažo
Aliejaus kepti
Žiupsnis cukraus
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Išklokite popieriumi keksinę formelę 11 x 24 cm.
Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnaką. Sumaišykite su trupučiu cukraus ir apkepkite keptuvėje, kol taps permatomi. Supjaustykite salierų lapkočius, irgi pakepinkite kartu. Supjaustykite grybus plonomis riekelėmis ir apkepkite stiprioje kaitroje, kad gražiai apskrustų. Susmulkinkite riešutus, taip pat duoną.
Sukrėskite į smulkintuvo indą daržoves ir grybus, viską sutrinkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite sūrį, druską, pipirus, supilkite Worcesterio padažą, smulkintą čiobrelį.
Sumaišykite su riešutais ir duona.
Sukrėskite masę į formelę, išlyginkite viršų ir kepkite maždaug 40 min.
Patiekite ataušintą.
Skanaus.
Padovanok Alfo laiško prenumeratą
Kiekvieną penktadienį naujas ritualas + 10 receptų + gražesnės kasdienybės idėjos.
Prenumeruok čia
コメント