Dar vienas gruzdintų bulvyčių receptas, kurį paįvairina ir egzotiškos gaivos suteikia obuolių ir kario padažas.
Gruzdintoms bulvytėms pagaminti reikia:
8–10 bulvių
1 l aliejaus kepti
½ svogūno
1 obuolio
1 česnako skiltelės
½ šaukštelio maltos ciberžolės
1 šaukšto miltų
150 ml daržovių sultinio
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto šviežių kalendrų
Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje, kad būtų mažiau krakmolingos.
Supjaustytas ir išmirkytas bulves sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nusausinkite, atvėsinkite ir gruzdinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.
Įkaitintame aliejuje pakepinkite nuluptą smulkiai supjaustytą obuolį, smulkintą svogūną ir česnaką.
Kepkite apie 6 min., tada suberkite ciberžolę ir miltus. Gerai išmaišykite, supilkite daržovių sultinį ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Kaitinkite apie 10 min., kol masė sutirštės. Sutrinkite maisto smulkintuvu.
Bulvytes apipilkite padažu ir apibarstykite kalendromis.
Skanaus!