top of page

Gruzdintos bulvytės su obuolių ir kario padažu

Dar vienas gruzdintų bulvyčių receptas, kurį paįvairina ir egzotiškos gaivos suteikia obuolių ir kario padažas.

Bulvytės su obuolių ir kario padažu, gruzdintos bulvytės, receptas

Gruzdintoms bulvytėms pagaminti reikia:

  • 8–10 bulvių

  • 1 l aliejaus kepti

  • ½ svogūno

  • 1 obuolio

  • 1 česnako skiltelės

  • ½ šaukštelio maltos ciberžolės

  • 1 šaukšto miltų

  • 150 ml daržovių sultinio

  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto šviežių kalendrų

  1. Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir kelis kartus perplaukite šaltame vandenyje, kad būtų mažiau krakmolingos.

  2. Supjaustytas ir išmirkytas bulves sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nusausinkite, atvėsinkite ir gruzdinkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

  3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite nuluptą smulkiai supjaustytą obuolį, smulkintą svogūną ir česnaką.

  4. Kepkite apie 6 min., tada suberkite ciberžolę ir miltus. Gerai išmaišykite, supilkite daržovių sultinį ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Kaitinkite apie 10 min., kol masė sutirštės. Sutrinkite maisto smulkintuvu.

  5. Bulvytes apipilkite padažu ir apibarstykite kalendromis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page