Belgiškos bulvytės
- 2020-02-11
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 5 min.
Kepimas 10 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
1 kilogramo nedidelių bulvių (luptų arba neluptų, pjaustytų)
3 česnako skiltelių
šiek tiek rozmarino
tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštelio kumino
4-5 šaukštų alyvuogių aliejaus
2-3 arbatinių šaukštelių ančių taukų
druskos, juodųjų pipirų
1. Česnako skilteles, rozmariną, kuminą, apelsino žievelę, ančių taukus ir alyvuogių aliejų supilkite į trintuvę ir sutrinkite iki vientisos masės.
2. Pjaustytas bulves sudėkite į indą, pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais.
3. Ant bulvių pilkite padažą ir rankomis arba šaukštų išmaišykite.
4. Bulves dėkite į kepimo skardą, kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.