top of page

Grietinės tepinys su agurkais ir rūkyta skumbre (Receptas)

Šiltnamiai ir parduotuvių lentynos pilnos šviežių traškių agurkų – taip ir norisi pagaminti dar kažką neatsivalgomai skanaus. Kai paragausite skumbrės ir grietinės užtepėlės, kurią rekomenduojame kabinti su šviežio agurko lazdele, gaminsite ją ir gaminsite. 

Recepto prašys net kaimynai. Greita, paprasta ir patinka visiems.


grietinės tepinys su agurkais ir skumbre_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite Alfo instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS

 

4–6 asm.

Gaminimo laikas: 20 min.


Pagardui su rūkyta skumbre pagaminti reikia:

  • 1 stiklinės kvietinių miltų 

  • 2 šaukštelių kmynų 

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio 

  • 50 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 35 g kieto sūrio DŽIUGAS „Piquant“ brandinto 18 mėn.

  • 400 g ŽEMAITIJOS natūralios grietinės 

  • 1 karšto rūkymo skumbrės 

  • ½ citrinos

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 1 ryšelio šviežių kalendrų 

  • 4–5 trumpavaisių agurkų 

  • 1 šaukšto krienų 


1. Į dubenį suberkite miltus, kmynus, pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, sudėkite VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“ ir smulkiai tarkuotą kietą sūrį DŽIUGAS „Piquant“ brandintą 18 mėn.

2. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol suformuosite trupinius, įdėkite ŽEMAITIJOS natūralios grietinės ir išminkykite.                                                                                                                                     

3. Trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje.

4. Skumbrės mėsą nurinkite nuo kaulų ir odos, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.

5. Į dubenį dėkite grietinės, patarkuokite citrinos žievelės. 

6. Smulkiai supjaustykite kalendras ir įmaišykite į grietinę.

7. Lėkštėje išdėliokite skumbrę, ant viršaus supilkite grietinės padažą, sudėkite krienus, suberkite iškepusius trupinius ir pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu. 

8. Patiekite su pjaustytais agurkais. 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page