Šiltnamiai ir parduotuvių lentynos pilnos šviežių traškių agurkų – taip ir norisi pagaminti dar kažką neatsivalgomai skanaus. Kai paragausite skumbrės ir grietinės užtepėlės, kurią rekomenduojame kabinti su šviežio agurko lazdele, gaminsite ją ir gaminsite.
Recepto prašys net kaimynai. Greita, paprasta ir patinka visiems.
Video receptą rasite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS
4–6 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Pagardui su rūkyta skumbre pagaminti reikia:
1 stiklinės kvietinių miltų
2 šaukštelių kmynų
Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio
50 g VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
35 g kieto sūrio DŽIUGAS „Piquant“ brandinto 18 mėn.
400 g ŽEMAITIJOS natūralios grietinės
1 karšto rūkymo skumbrės
½ citrinos
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 ryšelio šviežių kalendrų
4–5 trumpavaisių agurkų
1 šaukšto krienų
1. Į dubenį suberkite miltus, kmynus, pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, sudėkite VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“ ir smulkiai tarkuotą kietą sūrį DŽIUGAS „Piquant“ brandintą 18 mėn.
2. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol suformuosite trupinius, įdėkite ŽEMAITIJOS natūralios grietinės ir išminkykite.
3. Trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje.
4. Skumbrės mėsą nurinkite nuo kaulų ir odos, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.
5. Į dubenį dėkite grietinės, patarkuokite citrinos žievelės.
6. Smulkiai supjaustykite kalendras ir įmaišykite į grietinę.
7. Lėkštėje išdėliokite skumbrę, ant viršaus supilkite grietinės padažą, sudėkite krienus, suberkite iškepusius trupinius ir pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu.
8. Patiekite su pjaustytais agurkais.
Gardžių atradimų.