top of page

Karšto rūkymo skumbrė su duonos traškučiais


karšto rūkymo skumbrė su duonos traškučiai, užkandis, užkandis su žuvimi, Alfo Ivanausko receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Laidą ir video receptą galite pažiūrėti ČIA


Reikia:

  • Saujos duonos traškučių „Taler’ių“

  • 1 karšto rūkymo skumbrės filė

  • 2–3 puselių džiovintų pomidorų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto „Philadelphia“ sūrio

  • Krapų arba kitų mėgstamų žolelių (baziliko, petražolių)

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Žiupsnelio „Tellicherry“ juodųjų pipirų

1. Rūkytą žuvį dėkite į virtuvinį smulkintuvą, taip pat – česnaką, pomidorus, citrinos žievelės, „Philadelphia“ sūrio, kuokštelį krapų, druskos, pipirų.

2. Viską sutrinkite.

3. Konsistencija turi priminti paštetą.

4. „Taler’į“ patepkite užtepėle ir uždenkite kitu „Taler’iu“.


ALFO PATARIMAI:

· Vietoje obuolių galite naudoti ir kriaušes, tiesiog obuoliai suteikia papildomos rūgštelės.

· Džiovinti pomidorai suteiks lengvos rūgštelės.

· Jei mėgstate rūgščiau, įspauskite citrinos sulčių.

· Galite rinktis „Philadelphia“ sūrį ir be laktozės.

· Šia mase galite įdaryti kiaušinius.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page