Greiti salotų padažai ir ką daryti, kad jie nesusisluoksniuotų?

Geras padažas ne tik paskanina patiekalą, bet kartais gali paslėpti ir netyčia padarytas skonio klaideles. Ką reikėtų žinoti, kad jis būtų ne tik skanus, tinkamos konsistencijos, bet ir vientisas?

„Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida atskleis visas paslaptis: kaip pasigaminti padažą, kuris nesusisluoksniuotų? Kokius ingredientus jam rinktis?


Kodėl geriausia rinktis kambario temperatūros produktus, koks ingredientas turėtų būti pagrindas ir kodėl padažui gaminti ji renkasi stiklainį?


kaip pagaminti tobulą padažą? Maisto technologės patarimai
VMG nuotr.

Ką reikia daryti, kad padažas nesusisluoksniuotų?

Rekomenduočiau padažams gaminti rinktis kambario temperatūros ingredientus, nes taip viskas greičiau susiplaks. Gaminant padažą didžiausią proporcijos dalį sudaro aliejus. Norėdami sutirštinti padažus dėkite garstyčias, kad būtų saldžiau, naudokite cukraus pudrą, nes ji greičiau tirpsta, taip pat galite naudoti medų, bet jį reikia ištirpinti. Galima naudoti ir paruoštus cukraus sirupus bei džemus.

Jeigu norite rūgštesnio padažo, naudokite vyno actą, citrinų sultis. Galite rinktis ir kitus įvairius mėgstamus actus. Svarbu, kad nenaudotumėte 9 % acto, kuris tinka labiau kalkėms duše ar virdulyje. Taip pat į padažus galite dėti įvairių uogų: serbentų, bruknių ar spanguolių.

Kad padažas įgautų spalvą ar skonį, galite naudoti prieskonių mišinius, provanso žoleles, maltas paprikas ar kitus.


Ar svarbu, ką po ko dėti gaminant padažą?

Visų pirma, reikia pilti aliejų ir jo turėtų būti didžioji dalis. Tada naudokite ingredientus saldinti ar rūgštinti padažą, dėkite ingredientus padažui tirštinti ir jei norisi, kažkokių prieskonių ar žolelių.


ALFO PATARIMAS

Dažna klaida garidnant salotas padažu yra ta, jog mes jas pagaminame, užpilame padažu ir tada laukiame svečių. Salotas padažu reikėtų užpilti prieš pat tiekiant svečiams, nes padaže yra ir rūgštis, ir aliejus, ir druska, kurie salotų lapus ir daržoves permerkia kiauriai ir padaro tiesiog „medūzomis“.

Visą laidą galite pažiūrėti čia.