top of page

Greiti klausimai šefui: Martynas Žymantas

Virtuvės šefas Martynas Žymantas greitai dirba, mąsto ir kalba. Ko gero, tai – žmogus, kuris į klausimą „ką rinktumėtės paskutinei vakarienei?“ atsakė greičiausiai – vos per sekundę.

Kokį patarimą duotumėte gaminantiems virtuvėje?

Nebijoti produktų, kurie skamba nuobodžiai. Visada galima apžaisti taip, kad patiekalas taptų vertas aukštos klasės restorano virtuvės. Kitas dalykas – niekada nebijokite eksperimentuoti. Šnekant apie tradicijas, vis dėlto gaminame iš vietinių produktų, nežaidžiame su egzotiniais, nes juos organizmas sunkiau priima. O kad tradiciniai produktai būtų iš tiesų įdomūs, reikia eksperimentuoti.

Kokį patarimą, kurį pritaikote darbe, gavote iš kito šefo?

Visada ateiti 15 minučių anksčiau ir laikytis švaros. Planavimas, organizacija ir švara yra tie dalykai, nuo kurių viskas prasideda. Kadangi darbas virtuvėje labai greitas, turi kiek įmanoma labiau pasiruošti iš anksto.

Koks įrankis svarbiausias šefo virtuvėje?

Jeigu ne materialus – tai laikas, pagarba komandos nariams, tarpusavio pasitikėjimas, o materialus – peilis.

Ką rinktumėtės paskutinei vakarienei?

Gerą kompaniją.


Naujausi įrašai

bottom of page