Reikia:
150 g sviesto
200 g juodojo šokolado su 70–90 proc. kakavos kiekio
110 g DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukšto kakavos
5 kiaušinių
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
Migdolinio likerio (pagal skonį)
Šviežių uogų (patiekti)
1. Ištirpinkite sviestą su šokoladu – galite tai padaryti ir ant kaitlentės, ir vandens vonelėje. Kai produktai ištirps ir pasidarys vientisa blizgi masė, suberkite kakavą ir DANSUKKER cukraus miltelius. Neišsigąskite, kai masė pakeis išvaizdą, tiesiog maišykite toliau ir ji taps vientisa.
2. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite baltymus su trupučiu SANTA MARIA akmens druskos iki standžių putų.
3. Trynius po vieną suplakite kartu su šokolado mase – vėl neišsigąskite dėl pakitusios konsistencijos, o tiesiog maišykite toliau – iki masės vientisumo. Įpilkite migdolų likerio, o po to per kelis kartus atsargiai sumaišykite su plaktais baltymais.
4. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 °C. Kepkite 20–25 min.
5. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu – jis neturi būti aplipęs tešla.
6. Išimkite iš orkaitės, dar karštą išimkite iš formos, uždenkite kepimo popieriumi, uždėkite lentelę arba lygią lėkštę ir paslėkite – uždėkite kelias sunkias knygas. Taip laikykite 2–3 val.
7. Kai pyragas atvės ir susistabilizuos, patiekite jį pabarstę DANSUKKER cukraus milteliais ir šviežiomis rūgščiomis uogomis arba vaisiais. Taip pat galite pagaminti šokoladinį kremą arba vaisių arba uogų padažą, patiekti su ledais, plakta grietinėle ir kt.
ALFO PATARIMAI:
Šiam pyragui nenaudokite pieniško šokolado.
Puikiai tinka PERGALĖ juodasis šokoladas, PERGALĖ 72 proc. kakavos kiekio juodasis šokoladas.
Galite pridėti prieskonių, pvz., cinamono, vanilės, vanilinio cukraus, bet kardinaliai recepto nekeiskite.
Skanaus!