Greitų, bet nepamirštamų pyragų klasika: barstytas pyragas su obuoliais!


Barstytas obuolių pyragas, trupinių pyragas su obuoliais, Alfo receptai, saldūs receptai, Alfas Ivanauskas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6–8 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 1 kg obuolių

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 150 g cukraus

  • 150 g viso grūdo speltų miltų

  • 100 g sorų kruopų dribsnių

  • 80 g sviesto

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)


Orkaitę galite įsigyti ČIA


  1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Suberkite cinamoną ir sumaišykite.

  2. Didesniame dubenyje sumaišykite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, viso grūdo speltų miltus, sorų kruopų dribsnius.

  3. Į paruoštą formą berkite dalį biraus mišinio, uždėkite kelis gabaliukus sviesto, ant viršaus sudėkite pusę kiekio obuolių su cinamonu, po to vėl užberkite biraus mišinio, šiek tiek sviesto, likusius obuolius ir likusį birųjį mišinį. Ant viršaus sudėkite likusį sviestą.

  4. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45–50 min.

  5. Aušinkite formoje.

  6. Patiekite pabarstę milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg