Greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų pyragų varžytuvėse neabejotinai prizinę vietą laimėtų trupinių pyragai. Jeigu norite kažko saldaus, bet su rūgštele, išsikepkite barstytą trupinių pyragą su obuoliais.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
6–8 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 45 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Naminiam trupinių pyragui su obuoliais pagaminti reikia:
1 kg obuolių
1 šaukštelio cinamono
150 g cukraus
150 g viso grūdo speltų miltų
100 g sorų kruopų dribsnių
80 g sviesto
DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)
Obuolius nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Suberkite cinamoną ir sumaišykite.
Didesniame dubenyje sumaišykite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, viso grūdo speltų miltus, sorų kruopų dribsnius.
Į paruoštą formą berkite dalį biraus mišinio, uždėkite kelis gabaliukus sviesto, ant viršaus sudėkite pusę kiekio obuolių su cinamonu, po to vėl užberkite biraus mišinio, šiek tiek sviesto, likusius obuolius ir likusį birųjį mišinį. Ant viršaus sudėkite likusį sviestą.
Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45–50 min.
Aušinkite formoje.
Patiekite pabarstę milteliniu cukrumi.
m
Skanaus!