top of page

Gražesnis ir įdomesnis: trupininis pyragas su morengo kepurėle (Receptas)

Maži skanūs malonumai kiekvieną dieną daro šiek tiek šviesesnę ir laimingesnę. Pasimėgaukite greitai ir lengvai pagaminamu trupinių pyragu su abrikosų džemu užkepta morengų kepurėle.


trupininis pyragas_trupinių pyragas,_pyragas su morengais_ pyragas su džemu_lengvas pyragas, greitas pyragas, Alfo Ivanausko receptai
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Trupinių pyragui su abrikosų džemu ir morengų kepure pagaminti reikia:

  • 160 g viso grūdo miltų

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g labai šalto sviesto

  • 3–4 šaukštų abrikosų arba kitokio džemo

  • 2 kiaušinio baltymų

  • 110 g cukraus

  1. Suberkite į dubenį miltus ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sutrinkite viską pirštais iki smulkių kruopelyčių.

  2. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą. Trupinius suberkite į formą ir lengvai paspauskite. Sudėkite džemą, išlyginkite viršų ir kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

  3. Morengui lengvai paplakite kiaušinio baltymus. Kai jie pavirs puta, po truputį berkite cukrų. Plakite, kol susidarys tiršta masė, išlaikanti formą.

  4. Apkeptą pyragą ištraukite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite morengą, padidinkite kaitrą iki 200 °C ir kepkite dar 10–12 min.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page