top of page

Geltonųjų slyvų marmeladas su čiobreliais (Receptas)

Nuostabi spalva, puikus aromatas. Geltonųjų slyvų marmeladas, pagardintas čiobreliais žiemą primins vasarą. Supilstykite į mažus stiklainius – bus puiki dovana Kalėdoms.


geltonųjų slyvų marmeladas_Alfo receptas
VMG nuotr.

1 l

Gaminimas 10 min

Virimas 10 min


Slyvų marmeladui pagaminti reikia:

  • 1 kg geltonųjų slyvų

  • 50 ml citrinų sulčių

  • 1 šaukštelio citrinos žievelės

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

  • 330 g DANSUKKER cukraus marmeladams (arba 500 g DANSUKKER cukraus uogienėms)

  • 5–6 šakelių čiobrelių

1. Išimkite slyvų kauliukus. Slyvas sudėkite į puodą, įpilkite citrinų sulčių, sudėkite žievelę ir imbierą, labai lėtai užvirinkite ir pavirkite 4–5 min.

2. Užberkite DANSUKKER cukraus marmeladams, atsargiai išmaišykite, vėl užvirinkite, sudėkite čiobrelių šakeles. Virkite esant silpnai kaitrai 10 min.

3. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Supilkite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page