Greitas moliūgų ir obuolių marmeladas (Receptas)
- vmgonline

 - 10-07
 - 1 min. skaitymo
 
Obuolių ir moliūgų sezono privalomas darbas - išvirti obuolių ir moliūgų marmelado. Labai skanu su varškės sūriu ar šiaip užtepti ant batono riekelės...
Greitai ir lengvai paruošiamas. Gali būti valgoma dovana įvairiomis progomis.

Greitam moliūgų ir obuolių marmeladui pagaminti reikia:
10 gvazdikėlių
2 cinamono lazdelių
Žiupsnelio maltos kalendros
4–5 laurų lapų
250 ml vandens
500 g gabalėliais pjaustyto moliūgo
1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko
400 g pjaustytų obuolių
330 g cukraus marmeladams
3 šaukštų obuolių arba baltojo vyno acto
½ citrinos žievelės
1 pakelio persikų arba mandarinų skonio želė
1. Į keptuvę suberkite gvazdikėlius, cinamono lazdeles, kalendrą, laurų lapus. Įpilkite
vandens, suberkite moliūgą, obuolius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir garinkite ant
didelės kaitros.
3. Suberkite cukrų marmeladams, viską išmaišykite ir pavirkite apie 7 min.
Supilkite actą, įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Išjunkite ugnį, suberkite želė ir viską išmaišykite. Supilstykite į indelius ir laikykite šaldytuve.
Gardžių atradimų.


























