top of page

Greitas moliūgų ir obuolių marmeladas (Receptas)

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 10-07
  • 1 min. skaitymo

Obuolių ir moliūgų sezono privalomas darbas - išvirti obuolių ir moliūgų marmelado. Labai skanu su varškės sūriu ar šiaip užtepti ant batono riekelės...

Greitai ir lengvai paruošiamas. Gali būti valgoma dovana įvairiomis progomis.


naminis marmeladas_obuolių ir moliūgų marmeladas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Greitam moliūgų ir obuolių marmeladui pagaminti reikia:

  • 10 gvazdikėlių

  • 2 cinamono lazdelių

  • Žiupsnelio maltos kalendros

  • 4–5 laurų lapų

  • 250 ml vandens

  • 500 g gabalėliais pjaustyto moliūgo

  • 1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko

  • 400 g pjaustytų obuolių

  • 330 g cukraus marmeladams

  • 3 šaukštų obuolių arba baltojo vyno acto

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 pakelio persikų arba mandarinų skonio želė


1. Į keptuvę suberkite gvazdikėlius, cinamono lazdeles, kalendrą, laurų lapus. Įpilkite

vandens, suberkite moliūgą, obuolius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir garinkite ant

didelės kaitros.

3. Suberkite cukrų marmeladams, viską išmaišykite ir pavirkite apie 7 min.

Supilkite actą, įtarkuokite citrinos žievelės.

4. Išjunkite ugnį, suberkite želė ir viską išmaišykite. Supilstykite į indelius ir laikykite šaldytuve.


Gardžių atradimų.

bottom of page