top of page

Greitas moliūgų ir obuolių marmeladas (Receptas)

Jauki, skani, labai iš širdies ir labai namų jaukumu kvepianti valgoma dovana yra marmeladas. Bet koks: apelsinų, mandarinų, citrinų, braškių ar slyvų... Šįkart kviečiame išbandyti greitą ir labai skanų, labai lietuvišką obuolių ir moliūgų marmeladą.

naminis marmeladas_obuolių ir moliūgų marmeladas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Greitam moliūgų ir obuolių marmeladui pagaminti reikia:

  • 10 gvazdikėlių

  • 2 KOTANYI cinamono lazdelių

  • Žiupsnelio maltos kalendros

  • 4–5 laurų lapų

  • 250 ml vandens

  • 500 g gabalėliais pjaustyto moliūgo

  • 1 nykščio dydžio imbiero gabaliuko

  • 400 g pjaustytų obuolių

  • 330 g DANSUKKER cukraus marmeladams

  • 3 šaukštų obuolių arba baltojo vyno acto

  • ½ citrinos žievelės

  • 1 pakelio persikų arba mandarinų skonio želė

1. Į keptuvę suberkite gvazdikėlius, KOTANYI cinamono lazdeles, kalendrą, laurų lapus. Įpilkite

vandens, suberkite moliūgą, obuolius, įtarkuokite imbiero. Viską išmaišykite ir garinkite ant

didelės kaitros.

3. Suberkite DANSUKKER cukrų marmeladams, viską išmaišykite ir pavirkite apie 7 min.

Supilkite actą, įtarkuokite citrinos žievelės.

4. Išjunkite ugnį, suberkite želė ir viską išmaišykite. Supilstykite į indelius ir laikykite šaldytuve.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page