Gardieji padažai su kepta duona ir silkės užkandis (Receptas)

Kas gi nemėgsta keptos duonos? Alfas parodė ne tik, kaip prie jos paruošti ir patiekti įdomius padažus, bet ir atskleidė gardaus silkės užkandžio receptą.


padažai keptai duonai ir silkės užkandis, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

#Alfodidysisšou laidą žiūrėkite čia


Padažams su kepta duona paruošti reikia:

  • 8 riekių juodos duonos su kanapėmis

  • ½ stiklinės OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejaus

  • 240 g VIČI tradicinės silkių filė

  • Keleto lapelių mėgstamų žolelių

  • 1 ridikėlio (tinka ir pomidoras arba marinuoti agurkėliai)

  • 1 saujos tarkuoto GRAND LEO kietojo sūrio

  • 1 šakelės petražolių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų


Grietinėlės, džiovintų pomidorų ir sūrio padažui:

  • 1 stiklinės 36 % rieb. grietinėlės

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 100 g prancūziško RACLETTE arba EMMENTAL sūrio

  • 7 džiovintų pomidorų

  • 1 saujos tarkuoto GRAND LEO kietojo sūrio


Rikotos citrininiam petražolių padažui:

  • 3 šaukštų rikotos

  • 1 saujos petražolių

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos


1. Dvi juodos duonos riekes perpjaukite per pusę, o likusią duoną supjaustykite juostelėmis. Į ZYLE keptuvę su įkaitintu OBELIŲ judros sėklų ir rapsų aliejumi sudėkite kepti duoną ir ant didesnės kaitros apkepkite ją iš abiejų pusių. Iškepusią duoną nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. (Taip pat duoną galite kepti orkaitėje: pjaustytą duoną sudėkite ant sviestinio popieriaus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol apskrus.)

2. Į puodą supilkite grietinėlę, sudėkite rūkytą papriką, RACLETTE sūrį, pjaustytus džiovintus pomidorus ir vis pamaišydami viską išlydykite ant silpnos kaitros. Kai sūris išsilydys, įdėkite saują tarkuoto GRAND LEO kietojo sūrio ir viską išmaišykite.

3. Į indelį dėkite rikotą, smulkintas petražoles bei smulkintą česnaką, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite žiupsnelį KOTANYI juodųjų pipirų ir druskos bei viską išmaišykite.

4. Saują tarkuoto GRAND LEO kietojo sūrio sumaišykite su smulkintomis petražolėmis.

5. Ant didesnių keptos duonos puselių tepkite rikotos padažą, dėkite VIČI tradicinės silkių filė gabalėlius, pabarstykite KOTANYI juodaisiais pipirais ir papuoškite mėgstamomis žolelėmis bei ridikėlių griežinėliais.

6. Keptos duonos juosteles pamirkykite į karštą grietinėlės, džiovintų pomidorų ir sūrio bei merkite į tarkuotą kietąjį sūrį su petražolėmis. Taip pat patiekite keptos duonos juosteles su rikotos padažu.


Skanaus!